Vikingetræf på Moesgård er verdens største

De fægter, sveder og råber som var det en rigtig krig: Vikinger på Moesgård virker autentiske. Foto: Martin Ballund

Vikingetræf på Moesgård er verdens største

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingetræffet i weekenden slår alle rekorder. 400 krigere fra 12 lande kommer for at deltage i det drabelige opgør.

Krigere fra 12 lande går i aktion fire gange lørdag og søndag.

Der er så mange, at arrangørerne må sige stop.

»Vi har ikke plads til flere. 400 krigere er absolut maksimum,« fortæller museumsinspektør Birgitte Mirland fra Moesgård Museum.

Hvert år siden starten i 1976 er der blevet flere krigere, fleste fra Europa. Men den anden side af kloden er også repræsenteret, idet et hold australiere har slået lejr i den smukke natur ved Moesgaard. Vikingetræffet betragtes som VM i vikingekrig.

Vikingekrig i top
Krigerne kommer ikke bare ind fra gaden. De har øvet sig grundigt hjemmefra. I dag og i morgen træner de videre mod hinanden ude på græsarealerne ved Moesgård og ruster sig weekenden.

Vikingetræffets højdepunkter er og bliver for de fleste nemlig kampene og rytteriets opvisning lørdag og søndag klokken 12 og 15.

Hvert show varer omkring tre kvarter og består af tre dele:

Først slås krigerne i ét stort slag med 200 kampklædte mænd på hvert hold. Så indtager ryttere scenen på deres islandske heste - landets største opvisning med islandske heste. Til sidst kommer krigerne igen ind på pladsen. Nu kæmper de mand mod mand, indtil sejrherren står ene tilbage på slagmarken.

Måske ny rekord?
Sidste år slog vikingetræffet sin egen rekord. Tilstrømningen er hvert år enorm med omkring 20.000 gæster. I fjor var der 25.000 mennesker i løbet af weekenden.

»For mange østjyder er arrangementet en tradition. De senere år desuden et stigende antal turister fra udlandet,« siger Lene Birgitte Mirland. Publikum har gratis adgang til arrangementet, som arrangørerne kalder en sanselig tidsrejse 1000 år tilbage.

Vikingetræf på Moesgård er verdens største

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce