Åben dialog med borgerne er nødvendig


Åben dialog med borgerne er nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Robert Madsen, Degnevænget, Hornslet, og Carsten Bech, Herredsvej, Ugelbølle, kandidater for Radikale Venstre i Syddjurs Kommune
Billede
Læserbrev. 

Der er plads til forbedringer, når det drejer sig om at indrage borgerne, det gælder især planlægning og udvikling.

Ved planlægning af nye boligområder skal naboer, og andre, der kan blive berørt, indrages på et langt tidligere tidspunkt. Vi skal anstrenge os meget for at få flere borgere til at flytte til Syddjurs, men det skal ikke ske på bekostning af dem, der bor her i forvejen.

Vi har lækre områder, der egner sig til boligbebyggelse. De, der flytter hertil, ønsker ofte ro, smuk natur og rolige og ugenerede omgivelser. Det kan ikke nytte, at der planlægges nye områder på en sådan måde, at de, der har købt i god tro, får ødelagt deres privatliv, hvis der efter nogle år laves ændringer, så nye naboer kan kigge ned i huse og haver fra 1. eller 2. sals højde.

Ved tidlig indragelse af naboer kan mange problemer ryddes af vejen, inden lokalplanforslaget bliver lavet. Der skal også gøres mere ud af at sende lokalplaner i høring. Høringen bør foregå i nærområdet og på tidspunkter, hvor de berørte borgere har fri fra arbejde.

Ud fra de principper skal vi arbejde for, at der skabes nye attraktive boligområder med respekt for byernes forskellighed og sådan, at byerne kommer til at komplementere hinanden. Nye boligområder skal så vidt muligt laves i størst mulig sammenhæng fra starten. Det giver de bedste løsninger, hvor der kan tages hensyn til landskab, bæredygtighed, grønne områder, torve, legepladser, forretninger m.v.

Alt det lykkes bedst, hvis Syddjurs Kommune gør en ekstraordinær indsats for at indrage naboer, så lokale ideer og viden udnyttes, og at der på forhånd sikres lokal opbakning til forandring og udvikling.

Åben dialog med borgerne er nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce