Aarhus får nu endnu bedre kollektiv trafik


Aarhus får nu endnu bedre kollektiv trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Aarhus fortjener endnu bedre kollektiv trafik, og nu er der godt nyt. Socialdemokratiet har nemlig sammen med et bredt flertal i Folketinget uden om regeringen taget et vigtigt skridt i den retning.

Den nye aftale om bedre og billigere kollektiv trafik betyder nemlig, at staten nu investerer hele 762 millioner kroner, der skal styrke Danmarks infrastruktur. Det kommer også Aarhus til gode.

Danmark er en verdensførende cykelnation, og den danske cykelkultur er både god for miljøet og for folkesundheden. Og selvom Aarhus er kuperet, er byen en fremragende cykelby, og cyklismen er en vigtig del af byens identitet.

Derfor bringer aftalen gode nyheder til byens tusindvis af cyklister. Aftalen giver nemlig et rygstød på 100 millioner kroner til cyklister landet over med en cykelpulje til kommunale cykelprojekter, som også vil gavne Aarhus, ganske som tidligere statslige cykelpuljer har givet betydelige bidrag til nybyggeri af f.eks. cykelstier og cykelparkering i Aarhus. Den ny cykelpulje kan give århusianerne endnu bedre muligheder for at cykle til og fra arbejde, studie, familie og venner - f.eks. gennem oprettelsen af flere supercykelstier.

For Aarhus betyder aftalen også, at der afsættes 40 millioner til en forundersøgelse af 2. etape af letbaneprojektet i Aarhus. Derudover skal det undersøges, om der kan laves en ny terminal i Brabrand, der kan koble letbanen op på regionaltog, fjerntog og busser.

Når det er vigtigt at undersøge letbanens 2. etape, så er det, fordi letbanen vil kunne styrke den kollektive trafik i Aarhus og Østjylland og dermed knytte den østjyske byregion endnu tættere sammen. Det vil være til gavn for borgere og erhvervsliv - og til gavn for den økonomiske udvikling i hele regionen.

Aarhus får nu endnu bedre kollektiv trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce