Børn er ikke en pære, der kan vente 20 minutter på at blive skiftet


Børn er ikke en pære, der kan vente 20 minutter på at blive skiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Olesen, Alkevej 9, Egå
Billede
Læserbrev. 

Innovationsminister Sophie Løhde, arbejdsgiver for de offentlig ansatte, lægger bl.a. op til i overenskomstforhandlingerne i det offentlige, OK18, at statsansatte og senere kommunalt ansatte selv skal til at betale for deres frokostpause.

Jeg arbejder som skolepædagog på en skole i det vestlige Aarhus. Lige nu har vi i disse grupper 29 minutters arbejdsgiverbetalt pause, men vi skal være til rådighed for de situationer, der dukker op undervejs i pausen: Børn, der græder/har slået sig/skal have plaster på/har brug for hjælp til et eller andet på skolen/forældre, der lige skal snakke om et eller andet vedr. deres barn/måske skal vi skrive noget til en pædagog, lærer eller en forælder på intra/aftale noget med en kollega om alt det ovenstående, eller... Det er sjældent vores pauser er uforstyrrede flere dage i træk.

I dag var jeg ved et værksted og skulle have skiftet en pære på nærlyset på fruens bil ud. Netop da havde mekanikerne sat sig til spise, så en af dem spurgte, om jeg ikke kunne vente? - Og det var helt tydelig ikke et spørgsmål, så det svarede jeg selvfølgelig ja til. Jeg forstår godt deres insisteren på pause, for deres pause betaler de selv, så selvfølgelig skal ingen afbryde den - i modsætning til vores arbejdsgiverbetalte.

Jeg havde heldigvis ikke travlt denne eftermiddag. Mens jeg ventede i ca. 20 minutter, fik jeg læst i en avis og lidt tid til at tænke. Jeg kunne også være kørt væk og være kommet igen senere. Da de kom ud fra pause, tog selve udskiftningen af pæren nok omkring fem minutter. Det kostede 185 kr. for en kompetent håndværker at ordne det, jeg ikke selv har forstand på.

Men mon Sophie Løhde, Kommunernes Landsforening og regeringen egentlig ved, hvad de er ved at smadre? Hvis vi skal til at arbejde 2,5 timer ekstra om ugen i det offentlige, bliver der en meget kort besparelse, der varmer lidt i starten...

Men, VORES pauser vil blive lige så dyrebare som mekanikeres pauser: Vi skal ikke længere være imødekommende, fleksible, forstående og tolerante. Meget af det, jeg listede op ovenover af her og nu-problemer, er nogle ting, der kan - og skal løses hurtigt - nogle på f.eks. fem minutter. Så er det ikke længere noget stort problem.

Hvis tingene får lov at vokse, kan de skabe flere problemer resten af dagen: F.eks. et barn, der føler sig forulempet af et andet barn, vil have meget svært ved at være til stede, lære noget i de resterende lektioner pga. vrede, angst m.m. - indtil nogen har snakket med barnet og de andre involverede. En pære kan sagtens vente på at blive skiftet ud. Et barn, som er ked af det, kan ikke vente.

Børn er ikke en pære, der kan vente 20 minutter på at blive skiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce