Demens og dens personlige omkostninger


Demens og dens personlige omkostninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren Erik Pedersen (V), byrådsmedlem i Skanderborg
Billede
Læserbrev. 

Forleden i TV fulgte seerne en yngre borger, midt 50'erne, med diagnosen "demens". Ligeledes fulgte man familien, som bestod af hustru og to unge piger. I udsendelsen kom oplysninger om, at der i Danmark findes mellem 3000 og 6000 børn og unge med demensramte forældre. Dvs. at der i Skanderborg Kommune kunne være mellem 30 og 60 børn/unge med en relativ ung forælder, der har demenssygdommen i en eller anden grad.

I dag vil kommunen typisk tilbyde den ramte, når rammerne og kræfterne i hjemmet ikke længere slår til, en plads på et plejecenter. Er det godt nok?

Burde vi ikke i stedet skabe nogle rammer, så unge demensforældre ikke skal ende på et typisk plejecenter, hvor beboerne let kan være på alder med den demensramtes egne forældre? Kan vi ikke skabe sådanne rammer selv, kan vi måske gøre det sammen med en nabokommune.

Der vil være et klart signal til den unge demensramte og familie i det tidlige forløb om, at "slutstationen" er i et miljø tilegnet den unge familie og ligestillede. En accept af, at der vil være nogle anderledes behov for pleje og omgang for en ung demensramt og ikke mindst dennes familie, end der vil være for en typisk plejehjemsbeboer, der måske er 25 år ældre.

Vi er i den situation, hvor plejeboligplaner skal drøftes, og derfor kunne det være yderst relevant at bringe nævnte problemstilling ind i drøftelserne. Hvad og hvilke boligformer som er bedst, vil jeg lade stå åbent. Men jeg tror, at debatten bør tages.

Demens og dens personlige omkostninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce