Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for


Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lone Hindø, byrådskandidat (S), sognepræst, Tåstrupvej 100, Harlev
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Endnu flere grønne initiativer i Aarhus skal give en både renere og mere bæredygtig by. Aarhus Byråd har netop i budgetforliget frem til 2020 afsat midler til at gøre Aarhus til en renere by, noget der betyder meget for rigtig mange, og som der bestemt er behov for. Det er positivt, at "et grønnere Aarhus" er kommet længere frem på dagsordenen, og der findes mange spændende og gode projekter, som fighter for en grønnere og mere bæredygtig by.

Det er planen, at der skal plantes 10.000 træer. Udover at skabe en hyggelig stemning i vores travle by, øger træerne også biodiversiteten, renser vand, luft og jord og inspirerer til kreativ udfoldelse.

Projektet "Grønt byliv" i Mejlgade tilbyder, at virksomheder kan købe et bytræ, hvilket samtidig udløser minimum 50 træer til en folkeskov som hjælp til rent drikkevand. Det glæder mig at se, når både stat, kommune og lokale virksomheder som privatpersoner arbejder sammen om at gøre Aarhus mere grøn og bidrage til skovrejsning rundt om vores by, som det er tilfældet med projektet "etablering af skov i Aarhus Kommune".

Det er vigtigt ikke kun at fokusere på centrum, når det drejer sig om træplantning. Også de mange små og store byer har brug for øget grøn opmærksomhed.

Det er positivt at se både små og store byhaver skyde op rundt omkring i Aarhus, det giver nemlig mulighed for, at alle mennesker i Aarhus kan høste egne grøntsager og frugter i samvær med naboer, venner og nye ansigter. Byhaverne ved Aarhus Ø var en stor succes, og jeg mener, at byhaver som koncept er en del af en grøn fremtid for Aarhus. Ligeledes er blandt mange initiativer Fællesgartneriet i Aarslev et spændende initiativ.

Bæredygtige projekter og initiativer, som både har en social, biologisk og økonomisk værdi for Aarhus, er en fremtidssikring for vores generelle velfærd, og jeg synes, at en fremtid med rent vand, både i hanen og i havet - samt et rigt plante og dyreliv, er værd at arbejde hårdt for.

 

Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce