EU bag postskandale


EU bag postskandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I disse dage ruller skandalen i det tidligere Post Danmark, nu Post Nord. Massive underskud, fyringer af 4000 ansatte, kæmpe forringelser af serviceniveauet med færre uddelinger og højere priser. De fleste tænker nok vorherrebevares, hvor er det uprofessionelt, og diverse eksperter peger på digitalisering og færre breve som årsag. Det er bare langt fra hele årsagen. Faktisk har EU et kæmpe ansvar med sine tre postdirektiver fra 1997, 2002 og især det fra 2008, som har liberaliseret postsektoren i hele EU. Problemet er bare, at det ikke er al offentlig infrastruktur, som egner sig til markedsgørelse.

Når EU har tvunget fri konkurrence igennem på eksempelvis pakkeposten, så kan private firmaer nøjes med at bringe ud i de store byer, hvor det er en god forretning med mange pakker. Dermed kan de udkonkurrere postvæsenet. Posten derimod har pligt til at udbringe i hele landet, også i de udkantsområder, hvor uddeling er en underskudsforretning, som tidligere blev betalt af overskuddet fra byerne. Ja faktisk bruger de private firmaer ofte selv posten til at bringe ud i underskudsområderne, så de slipper for dette. På den måde smadres et stykke veldrevet infrastruktur, som Post Danmark har været i flere menneskealdre. Og når fællesejet infrastruktur smadres, så går det ud over os alle sammen. Der er derfor grund til at rette kritikken det rigtige sted hen, når det gælder postskandalen, nemlig mod EU og ikke kun pege på digitalisering.

I Danmark er befolkningen aldrig blevet spurgt, om vi ønskede denne udvikling. Som så meget andet fra EU, så tvinges det ned i halsen på os uden en demokratisk debat, så postskandalen er endnu en brik i det store puslespil, som mere og mere tydeligt viser, at der er ganske god grund til at melde sig ud af EU og genvinde vores demokrati.

EU bag postskandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce