En letbane = 1.500 busser


En letbane = 1.500 busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Sørensen, Helenelyst 223, Brabrand
Kim Haugaard/Scanpix Denmark
Læserbrev. 

Letbanens anlægsomkostninger er ca. 3,5 milliarder kroner. For dette ufatteligt store beløb - 3.500.000.000 kr. - kan man købe ca. 1.500 busser. I en lang række vil de kofanger ved kofanger strække sig fra rådhuset i Aarhus og næsten til Skanderborg.

Selvfølgelig skal man ikke købe 1.500 busser, men hvis man have brugt en tiendedel af de 3,5 milliarder kunne man få 150 busser, hvilket næsten svarer til antallet af bybusser i HELE Aarhus Kommune samt strækningerne til Odder og Grenaa.

For en tiendedel af udgiften kunne man på den måde næsten fordoble den nuværende kollektive trafik. Til glæde for 10 gange så mange borgere, som der nu har glæde af letbanen. Letbanen ligger jo ganske langt væk for de fleste i kommunen til, at den dækker et dagligt transportbehov. F.eks. har jeg i Brabrand ingen glæde af den. Dvs. pengene er anvendt 100 gange bedre på udbygning af bussystemet end på letbanen.

Det skal man åbenbart være byrådspolitiker i venstre side af salen for IKKE at kunne gennemskue. Det er mere end ualmindeligt dårligt købmandskab at satse så ensidigt på en allerede forældet - og anlægsmæssigt meget dyr - teknologi. Hvis man vil gøre noget fremtidssikret, kunne man købe elbusser i stedet. De er noget dyrere, men man kan få ca. 100 elbusser for en milliard. Der var så sparet 2,5 milliarder, der i stedet kunne anvendes på skoler, ældreforsorg, infrastruktur, kultur m.m. Sikken luft i budgettet det vil give!

Det er sørgeligt, at byrådsflertallets ideologi skal vinde over sund fornuft; men dette flertal har desværre indtil videre vist sig at være uden for pædagogisk rækkevidde.

En letbane = 1.500 busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce