Euro – en højrisikabel investering


Euro – en højrisikabel investering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var Danmark medlem af euroen kunne vi blive presset til »solidaritet« med fallerede lande.

Euroen: Bent Bendtsen (K) er igen ude på at få danskerne til at opgive kronen. I sit indlæg fredag 13. marts bruger han som hovedargument, at eurolandene ikke længere har mulighed for at devaluere deres valuta. Men det forhindrer også lande, der vitterligt har brug for at devaluere, i at gøre det, hvilket skader deres økonomi.

Der er stærke spændinger i eurozonen. Renten, altså prisen på penge, er forskellig i eurolandene, hvad den ikke burde være. Det er en følge af at inflationen også er forskellig, ligesom der er forskel på risikoen for statsbankerot i euro-landene.

Mest udsatte er de såkaldte PIIGS-lande (Portugal, Italien, Irland, Grækenland og Spanien). Østrig er også i farezonen på grund af kæmpe udlån i euro, en konsekvens af euroens meget lave rente.

For at afværge krisen pumper USA penge ud af statskassen, og eurolandene står i kø for at få lov til at gøre det samme. Det kunne få Tyskland til at trække sig ud af euroen og genindføre D-Marken, hvilket bestemt ikke ville gavne euroen.

Storbritannien er allerede gået et skridt videre, for under betegnelsen ”Quantitative easing” (mængdemæssig lettelse) trykker de nu penge uden dækning. Det er et trick, der kun fungerer, hvis det ikke bliver gjort diskret, da det ellers kan få pundet til at styrtdykke. På den måde er vi allerede på vej ind i et globalt devalueringskapløb, hvor euroen også risikerer at blive flået i stykker på grund af landenes forskellighed.

Hvis Danmark var medlem af euroen kunne vi også nemt blive presset til ’solidaritet’ med fallerede lande, hvor vi skulle ofre vores sunde økonomi på at redde andres fallitboer. Her i Danmark har VKO-regeringen længe ført en sund økonomisk politik, hvis resultat ikke skal sættes over styr i en risikabel euro-satsning. Den bør komme vores egne borgere til gode ved forbedring af Danmarks sundhedssystem, skoler og universiteter.

Euro – en højrisikabel investering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce