Frihold århusianske børn og unge fra sparekniven


Frihold århusianske børn og unge fra sparekniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jesper Skorstengaard, formand for Århus Lærerforening, og Marianne Gilbert, formand for BUPL Århus
Billede
Læserbrev. 

Overalt i Aarhus Kommune sidder medarbejdere og borgere i disse dage og forholder sig til det omfattende spareforslag. Forslag, der vil få vidtrækkende konsekvenser for borgerne, hvad enten de er gamle, unge, børn eller handicappede. Nedskæringer, der endnu engang vil gøre det vanskeligt for medarbejderne at lykkes med deres arbejde.

På børne- og ungeområdet har politikerne fjernet det omstridte forslag om strukturændringer på skoleområdet, der nu fører til, at besparelserne i stedet skal findes på antallet af pædagoger og lærere. Det vil betyde, at færre pædagoger skal passe flere børn og dermed får mindre tid til det enkelte barn. Og i folkeskolen skal færre lærere undervise i flere timer. Det sker, på trods af at børnetallet i Aarhus Kommune er stigende.

I fremtiden viser prognoserne, at der skal drages omsorg for, undervises og understøttes 3.500 flere børn og unge i kommunen for omtrent den samme sum penge som i dag. Det svarer til, at forældre kommer til at aflevere deres barn i en vuggestue eller i en skole, hvor kun bygningen står. Penge til at fagligt uddannet personale, der skal drive den gode folkeskole, SFO, klub og lokale daginstitution i bygningerne, er sparet væk. Det nære møde med pædagogen eller læreren, som vi ved, er afgørende for en positiv udvikling hos barnet, bliver mere og mere undermineret.

Vi er tvivlsomme over for den bagvedliggende præmis for Aarhus Kommunes nuværende sparekataloger og de kommende års udsigt til nedskæringer. Først og fremmest spares der i de bestilte kataloger mere end nødvendigt. Og dernæst medfører kommunens øgede skatteindtægter desuden, at vi ikke behøver at spare så meget. Så hvad er egentlig det reelle sparebehov - det er utydeligt for såvel medarbejdere som borgere.

Modsat står det lysende klart for både børn og forældre, at vilkårene i kommunens skoler, dagtilbud og fritidsinstitutioner til stadighed svækkes. Det er tydeligt for byens medarbejdere, at de endnu engang bliver bedt om at løbe stærkere og får sværere ved at lykkes med deres opgave. Det er vigtigt, at byrådspolitikerne tager ansvar for, at besparelserne vil betyde, at antallet af uddannet personale, som skaber pædagogiske læringsmiljøer, underviser og drager omsorg for vores børn og unge, vil blive færre. Flere og flere børn og unge diagnosticeres, rammes af psykisk sygdom og angst, mens de pædagoger og lærere, der har kompetencerne til at hjælpe, ikke har de fornødne ressourcer til at hjælpe dem.

Vi ved, at det ikke er det, borgerne ønsker. Er det virkelig den vej, byrådspolitikerne ønsker at gå?

Frihold århusianske børn og unge fra sparekniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce