Gidsler i finansiering af bandepakken


Gidsler i finansiering af bandepakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I marts indgik Socialdemokratiet aftale med regeringen og Dansk Folkeparti om Bandepakke lll. Med skærpede regler for optjening af børneydelser skal børn i flygtningefamilier sikre en finansiering, der skal bruges til bandebekæmpelse.

Fra 1. januar 2018 skal forældre have boet eller arbejdet i landet i seks år for at opnå fuld ret til børneydelse fremfor to år i dag. Ifølge lovforslaget stiger antallet af børn, der er ramt af optjeningsprincippet til 19.500 børn i 2024 ved en seksårig optjeningsperiode.

Justitsministeriet vurderer, at forringelsen af en række familiers børneydelser kan frigøre op til 77 millioner kroner i 2024.

For to år siden stemte Socialdemokratiet imod en optjeningsperiode for flygtninge på den lave integrationsydelse. Nu støtter partiet et tiltag, der er tre gange så hårdt.

Flygtningefamiliers børn er allerede den fattigste gruppe børn i landet, mange er ramt af den fattiggørende integrationsydelse. Børn i ny ankomne flygtningefamilier bliver dermed gidsler i finansiering af bandepakken.

Socialdemokrater har gentagne gange påpeget det urimelige i, at fattigdom rammer børnene, et synspunkt vi deler.

Enhedslisten vil derfor opfordre borgmester Jacob Bundsgaard og den socialdemokratiske byrådsgruppe, til højlydt at protestere mod dette lovforslag, helst inden 1. behandling af lovforslaget  24. oktober.

 

Gidsler i finansiering af bandepakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce