Gode grunde til at afvikle samlingen


Gode grunde til at afvikle samlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

De sociale medier flød over med vittigheder og brede grin, da det kom frem, at Region Midtjylland står med en større samling (9.479) hjerner, som nu er blevet til den klassiske 'vi-skal-flytte-og-hvad-skal-med'-problematik.

Sagen påkalder sig opmærksomhed, og mange synes, det er en skam, at Region Midtjylland nu har besluttet at afvikle samlingen. Det er der dog gode grunde til.

Vi flytter Psykiatrisk Hospital ud til det øvrige hospital i Skejby. Det bliver nye, tidssvarende omgivelser, men med færre kvadratmeter. Der er ikke mulighed for at lægge hjernerne på loftet og overveje videre.

Det væsentligste aspekt er dog, at samlingen desværre med tiden har fået en ringe forskningsværdi. Dels er hjernerne lagt i formalin, som delvis nedbryder dem. Dels er det kun op mod 2000 stk., som der er journaler til. Det betyder, at hjernerne kun i begrænset omfang har været benyttet til forskning, og kun få artikler er skrevet på baggrund af samlingen.

Intet tyder på, at der vil komme yderligere muligheder, hvilket strengt taget betyder, at man skulle opretholde samlingen af affektionsmæssige årsager. Det kan jeg som regionsrådspolitiker, med særlig interesse for at gøre noget for psykiatrien, ikke acceptere. Jeg vil fastholde, at vi skal bruge pengene på de levende, og ingen, som har fulgt med i dagspressen, er vist i tvivl om, at der er brug for pengene i psykiatrien til patienterne.

Til gengæld kan jeg love, at vi bortskaffer hjernerne på en etisk forsvarlig måde ved kremering. Der er ikke tale om, at de smides ud med hospitalsaffaldet.

Det er kækt at skrive: 'Kan afhentes inden nytår, ellers afvikles den.' Men realiteten er, at mange beklager nedlæggelsen, men ingen har tilsyneladende lyst til at overtage hele eller dele af samlingen, hvis de selv skal stå for udgiften.

Dette kan nås i løbet af efteråret. Region Midtjylland stiller sig positiv.

Gode grunde til at afvikle samlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce