Grænser for tolerancen?


Grænser for tolerancen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus? borgmester Jacob Bundsgaard ­siger nej til intolerance. Men borgmesterens udsagn er ­ikke andet end en skidt blanding af populisme, dæmonisering og uvidenhed.

21. marts holdt Aarhus Byråd en stort orkestreret demonstration for »mang­foldighed« og »tolerance«.

Demonstrationen var en protest mod Danish Defence Leagues demonstration mod islamisering lørdag 31. marts i Mølleparken.

I en tale ved kommunens demonstration sagde Aarhus' socialdemokratiske borgmester Jacob Bunds­gaard: »Vi siger nej til intolerance.«

Bortset fra at Jacob Bundsgaard med sin udmelding udvander tolerance-begrebet, da det ifølge borgmesteren ikke skal omfatte mennesker, der tillader sig at være uenige med borg­mester og byråd, er der et andet problem ved borg­mesterens udmelding.

Han argumenterer nemlig ikke for, hvori hans politiske meningsmodstanderes ­påståede intolerance består. Dette fravær af politisk argumentation fra borgmesterens side repræsenterer en rigtig skidt cocktail af ­populisme, dæmonisering og uvidenhed.

Det er ikke kun populisme at beskylde andre for intolerance, når man end ikke argumenterer for, hvilken intolerance ens politiske modstandere står for. Jacob Bundsgaard er reelt ude i en dæmonisering af sine ­politiske modstandere, som ikke klæder ham som folkevalgt.

Desuden kommer man ­ikke udenom, at Jacob Bundsgaards holdning sandsynligvis baserer sig på en stor grad af uvidenhed. ­English Defence League, der var til stede ved demonstra­tionen i Mølle­parken, er imod den islamiske sharia-lovgivning.

Hvordan det i borgmesterens optik kan ­være into­lerant at være imod en racistisk religiøs ­baseret lovgivning, der ud fra en islamisk verdensopfattelse diskriminerer kristne, jøder, »vantro«, kvinder og børn samt muslimer, der ifølge islams dogmatikere ikke er muslimske på den »rigtige« måde, er et spørgsmål, som borgmesteren burde svare offentligt på.

I stedet for at profilere sig på sin blanding af populisme, dæmonisering og uvidenhed burde Jacob Bundsgaard efter ­demonstrationen i Mølleparken mødes med repræsentanter for English Defence League. Ikke for at markere enighed, men for at udvise en reel tolerance over for disses divergerende synspunkter.

Grænser for tolerancen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce