HF - et nyttigt tilbud


HF - et nyttigt tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ib Skøt, Jernaldervej 265A, st. tv., Aarhus V
Kim Haugaard
Læserbrev. 

HF-uddannelse (som står for Højere Forberedelseseksamen) kom - så vidt jeg husker - frem som et uddannelsestilbud i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne.

Det var tænkt som et slags alternativ til det treårige gymnasium med afsluttende studentereksamen. Det var - efter min mening - en meget god og farbar vej at gå for mange unge, som måske syntes, at gymnasiet med dets store arbejdsmæssige krav oversteg deres formåen. Mange unge kan jo have så mange svære ting og problemstillinger, der rumsterer i deres hoveder i denne sårbare alder, at det kan være næsten uoverstigeligt svært at honorere det store arbejde, det er at gennemføre gymnasiet.

På det punkt er en HF-eksamen en særdeles nyttig mellem proportional i hele uddannelsesspektret. For man kan jo f.eks. tage et eller to enkeltfag ad gangen og så bygge videre på det med flere fag efterhånden . Det vil jo så være langt mindre stressende for mange.

Men nej - jeg synes ikke, at gymnasiet skal afskaffes. Det er en vældig god udfordring for de stærkere unge, der både kan og vil. Og udfordringer er en vældig god ting for unge mennesker.

Men det næsten geniale ved HF-uddannelsen er, at den også kan være en god mulighed for den modnere og midaldrende del af befolkningen, der af den ene eller anden grund ikke i sin tid fik muligheden for at tage en studentereksamen, eller for dem, som begyndte i gymnasiet, men som gik lidt i stykker på det. Det behehover jo såp ikke at være noget uopretteligt for denne gruppe.

For - som det jo så rigtigt hedder sig - det er aldrig for sent at lære nyt og blive klogere.

HF - et nyttigt tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce