Har rådmanden glemt hjemmeplejen?


Har rådmanden glemt hjemmeplejen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Hjemmeplejen er hårdt ramt af besparelser. Som SOSU-hjælpere i den århusianske hjemmepleje gennem mange år er det jo ikke nyt for os, selv om det sjældent har været så slemt som i de seneste to-tre år. Men med det seneste udspil fra Magistraten for Sundhed og Omsorg føler vi, at rådmand Jette Skive er totalt ligeglad med hjemmeplejen.

Nu må vi nemlig ikke længere mødes med vores kollegaer om morgenen, men skal starte direkte hos den første borger. En eller anden regnedreng har åbenbart tænkt, at så spares der 10 minutter pr. medarbejder hver dag = x antal millioner! Men vi har da brug for at mødes, så vi kan orientere hinanden om, hvordan borgerne har det, koordinere vores besøg og hjælpe vores vikarer og elever.

Det går altså ikke hurtigere, tværtimod, når vi inden eller under hvert besøg skal logge ind på en tablet for at læse, hvordan borgeren har det. Eller ringe en kollega op. Et pilotprojekt har da også vist, at der ikke bliver sparet tid i virkelighedens verden, og alligevel vil Sundhed og Omsorg gennemføre ændringen. I forvejen er der heller ikke afsat tid nok til transport mellem besøgene, denne tid må også tages fra borgerne.

Det der er brug for, er social- og sundhedspersonale, der har god tid til at give de ældre en ordentlig og værdig hjemmepleje, og ikke forjagede medarbejdere, der står med næsen begravet i en tablet, i stedet for at se borgeren i øjnene.

En ting er, at der mangler penge, og at alle skal spare, men så burde man da i det mindste undlade at lave noget om, der alligevel ingen besparelse giver, men i stedet en masse besvær, og hvor det kommer til at gå ud over både borgerne og de ansatte.

Det kræver mod at indrømme, at man har taget fejl, men det er bedre end at fortsætte ad den forkerte vej. Vi håber, at rådmanden har modet til at lytte til os, der faktisk kender forholdene i hjemmeplejen.

Har rådmanden glemt hjemmeplejen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce