Havbrug er en miljø- og klimavenlig fødevareproduktion


Havbrug er en miljø- og klimavenlig fødevareproduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Brian Thomsen, direktør, Dansk Akvakultur
Billede
Læserbrev. 

I et debatindlæg den 5. januar fremfører Knud Iversen en række usande påstande om havbrug.

Havbrug påvirker ikke mulighederne for at fange fladfisk i Aarhus Bugt. Danske havbrug har ikke problemer med lakselus og bruger derfor ikke "gift" mod lakselus, og nye havbrug ved Djursland vil ikke give anledning til "tykke algetæpper".

Havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med en høj foderudnyttelse, meget lavt tab af næringsstoffer og lille CO2-udledning pr. kilo produceret fisk.

Miljøforholdene omkring havbrug overvåges nøje. Alle miljøundersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ miljøpåvirkning omkring havbrug, hverken på bunden eller i vandet omkring havbrugene.

Miljøstyrelsens har vurderet, at udledninger af næringsstoffer fra de planlagte havbrug i de åbne dele af Kattegat ikke vil hindre opnåelse af god miljøtilstand i området.

Danske havbrug overholder alle miljøkrav for medicin og kobber. Det sikrer, at fisk, krebsdyr og alger ikke påvirkes negativt. Knud Iversen påstand om 1.000 tons medicinrester er det rene nonsens.

Lakselus findes hos de vilde laks, men danske havbrug har ikke problemer med lakselus.

Havopdrættede ørreder er eftertragtede, fordi de kan spises på samme måde som andre laksefisk, og ørred-rogn er en anset delikatesse i mange lande. Havbrugene høster ca. 12.000 tons havopdrættede ørreder og skaber ca. 400 arbejdspladser på havet og til lands.

Havbrug har i mange år sameksisteret med fiskeri, turisme og lokale erhverv i fiskerihavne. Det er ærgerligt, at Knud Iversen hellere vil fremføre falske påstande end at arbejde for et bæredygtigt fiskeri og arbejdspladser i landdistrikterne sammen med havbrugerne.

Havbrug er en miljø- og klimavenlig fødevareproduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce