Hjemmeplejen her - kan I huske os?


Hjemmeplejen her - kan I huske os?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Den 21. november kommer der et nyt kuld af beslutningstagere i Aarhus Kommune. Kære alle jer, vi vil gerne tale med jer om hjemmeplejen. For henholdsvis halvanden og tre år siden blev vi ansat i hjemmeplejen i Aarhus, men vi forlader begge to snart jobbet, da vi er kommet ind på vores drømmeuddannelser. Det her er vores sidste input til det fag, vi har holdt så meget af. Det er et forsøg på at råbe nogle op for vores kollegers skyld.

Vi sætter en kæmpe stolthed i vores arbejde. Men vi er nået til et punkt, hvor vi ikke længere har lyst til at tage ansvaret for det. Aarhus Kommune har nemlig skabt nogle arbejdsforhold, der gør det umuligt for os at gøre vores arbejde ordentligt.

Lad os starte med kørselstiden. Det forventes, at vi kan komme fra a til b på en helt urimelig tid. Det betyder, at vi bliver nødt til at stjæle den manglende tid fra borgerne. En tid, der i forvejen er under hårdt pres. Vi skal hjælpe dem med at blive vasket, hjælpe dem i tøjet, lave mad, give medicin, skrive indkøbsseddel, pakke vasketøj og ordne alt det praktiske. Oveni det skal vi også nå at dokumentere. Vores dokumentation ligger nemlig nu hos borgeren - en tid, vi i forvejen, sjovt nok, faktisk bruger på borgeren.

Vi er nu der, hvor vi skal stå med toiletpapir i den ene hånd og en tablet i den anden og dokumentere. Når vi har gjort det, skal vi også lige huske at yde omsorg for de mennesker, vi hjælper. Vi skal huske at tale med dem, og vi skal huske at tale med vores kolleger om dem i vores pause. Vores 15 minutters morgenmøde hver morgen er nemlig også blevet fjernet. Alle, der arbejder med mennesker ved, hvor vigtig fællesorienteringen og sparringen er, for at man kan yde den rigtige hjælp. Vi har nu præcis én time hver uge, hvor vi holder teammøde. Én time. Ud over den time er der ikke afsat et eneste minut i løbet af ugen til at sparre med hinanden. Det er et decideret svigt af borgerne og et kæmpe svigt af de mennesker, der hver dag kæmper for at levere et ordentligt stykke arbejde.

Vi er glade for, at vi ikke skal være i faget resten af vores dage, for det pres, Aarhus Kommune lægger på vores kolleger, er der ingen, der kan holde til i længden. Så kære kandidater til kommunalvalget. Vi håber, vi har råbt nogle af jer op. Hvis ikke, vil vi godt udfordre jer alle til at følge med de ansatte i hjemmeplejen bare en enkelt dag.

Vi ønsker jer held og lykke, for det får I brug for.

Hjemmeplejen her - kan I huske os?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce