Hvad nytter vækst, hvis psykiatrien lider?


Hvad nytter vækst, hvis psykiatrien lider?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I valgkampen har mange politikere udtalt, at psykiatrien skal forbedres. Det er blevet sagt, at psykiatrien er syg - ingen politikere har talt imod.

Benchmarkingrapporten fra 2016 sammenligner psykiatrierne i de fem regioner, og efter gennemgang af den er man ikke i tvivl - der er virkelig noget helt galt i Region Midtjyllands psykiatri.

Kommune og region har ellers forpligtiget sig til, at der skal være sammenhæng i behandlingsforløbene. Det står i sundhedsaftalen for 2015-2018. I min tid som ansat i psykiatrien har jeg mange gange oplevet, at ansatte på alle niveauer i region og kommune ikke kendte til aftalen. Sundhedsaftalen skulle netop i forbindelse med ind- og udskrivelsen sikre et sammenhængende behandlingsforløb, men den anvendes ikke, og tilbuddene i kommunen efter udskrivelsen er slet, slet ikke tilstrækkelige. Det er Sundhedsloven, der stiller krav om, at regionerne skal indgå aftaler med kommunerne.

I valgkampen har nogle af kandidaterne (også nuværende regionsrådsmedlemmer) udtalt, at de, hvis de bliver valgt, vil forbedre kvaliteten indenfor psykiatrien. De nuværende har haft mulighed for det de sidste fire år. Det kommer vel ikke som nogen overraskelse, hvor dårligt det står til og - hvor syg psykiatrien er i Region Midtjylland? Der er ikke sket forbedringer, men tværtimod kraftige forringelser.

Anders Kühnau, medlem af regionsrådet, har 30. oktober udarbejdet en 10-punktsplan. Forslagene er gode nok, men slet ikke nok. Og hvad med økonomien? 

Aarhus Kommune er en meget vigtig medspiller. Forebyggelse og opfølgning er en væsentlig del af indsatsen, og hele socialpsykiatrien ligger i Aarhus Kommune. Gad vide, hvad partierne mener om psykiatrien?

Hvad hjælper det, at Aarhus har godt gang i væksten, bygger mange huse, har stor befolkningstilvækst, mange studerende, gode butikker og restauranter - hvis vi ikke kan blive behandlet, hvis/når vi bliver psykisk syge?

Hvad nytter vækst, hvis psykiatrien lider?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce