Ingen unge skal tabes på gulvet


Ingen unge skal tabes på gulvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Regeringen har netop præsenteret en ny Forberedende Grunduddannelse med én indgang, som skal sikre, at langt færre unge ender i et ingenmandsland uden job, uddannelse eller afsluttet eksammen fra folkeskolen.

Ingen tvivl om, at det har været med de bedste intentioner, at der er blevet skabt en mængde af forberedende uddannelsestilbud, som ikke bare de unge, men også forældre og fagpersoner har svært ved at finde rundt i.

Det hænger selvfølgelig ikke sammen, at det er de mest sårbare unge, der i dag møder det mest indviklede uddannelsessystem. Det er sikkert en vigtig del af forklaringen på, hvorfor 50.000 unge mellem 15 og 24 år i dag står uden job, uddannelse eller fremtidsudsigter. Det er alt for mange. Det svarer faktisk til knapt en hel ungdomsårgang, der bliver tabt på gulvet. Det er først og fremmest en menneskelig katastrofe, men vi har heller ikke råd til det som samfund.

Helt konkret er det regeringens forslag at nedlægge seks forskellige uddannelserne og skabe en ny. Det drejer sig om produktionsskolerne, Den Almene Voksenuddannelse (AVU), Den Forberedende Voksenundervisning (FVU), Ordblindeundervisning for Voksne (OBU), Den Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU) og Erhvervsgrunduddannelsen (EGU). Det er ikke underligt, at mange har mistet overblikket i den urskov af undervisningstilbud.

Den nye Forberedende Grunduddannelse skal hjælpe de unge, der har det svært, har tabt modet efter folkeskolen eller blot er i tvivl om, hvilken retning der er den rigtige.

Formålet med det nye uddannelsestilbud er at sikre, at i stedet for på må og få at droppe ind og ud af forskellige tilbud og opleve det ene nederlag efter det andet, så skal der nu være én indgang. Den unge skal i det nye uddannelsestilbud blive udfordret, guidet og støttet ind på den rigtige hylde.

Undervisningen er praksisfaglig. Samtidig bliver det sådan, at underviserne opkvalificeres, så de er klædt på til både at støtte de unge fagligt og socialt.

Det er en vigtig opgave, som regeringens nye initiativ skal tage hånd om. Vi har ikke råd til, at det mislykkes.

Ingen unge skal tabes på gulvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce