Kære ung - valget er dit

Skal dine forældre stadig bestemme over dig, efter at du er fyldt 18 år? Det gør de nemlig nu - bare ikke lige på måden, du måske havde forestillet dig.

Vores forældres generation er stærkt overrepræsenteret i byrådet, og i Norddjurs Kommune er gennemsnitsalderen i det nuværende byråd 56 år. Det er derfor, på trods af at du er flyttet hjemmefra og har fået dit eget liv, alligevel dine forældre og deres generation, der sætter dagsordenen. Det vil vi gerne lave om på! Gerne allerede fra næste valgperiode, hvis vi altså bliver valgt ind og får chancen.

I Norddjurs er vi kun tre ud af i alt 80 kandidater til kommunalvalget, der er under 30 år. Nuværende yngste medlem af byrådet er 34 år og dermed et stykke fra ungdommens virkelighed og hverdag. Vi tror ikke på, at det er sådan, vi får skabt en bedre kommune at være ung i. Der er langt fra ungdommens start, og til man får den mindste smule taletid hos de etablerede og efterhånden aldrende politikere, der træffer beslutninger med direkte betydning for unges hverdagsliv. Det er f.eks. beslutninger om busdrift, ungdomsboliger, mulighederne for hjælp hos jobcentret eller UU, forhold for håndbold-, fodbold- og andre idrætsklubber, oprettelse og understøttelse af kreative miljøer som Arresten og meget, meget mere.

Vi vil være jeres stemme! Fordi vi er tættere på vores fælles virkelighed, end politikere på 50+ nogensinde kommer. Derfor; kære ung! Stem den 21. november. Stem på en fra den lille flok af unge politikere, der alle står klar til at kæmpe for ungdommens forhold og hverdag.

Vi hører alt for ofte, at unge ikke stemmer, fordi "det alligevel ikke nytter noget", men ved I hvad? Der er 100.000 unge i Danmark, der ikke stemmer til kommunalvalgene. Det er tre gange så mange stemmer, som der er vælgere i Norddjurs - I ALT. I kan sætte dagsordenen - I kan påvirke valget - og I kan, hvis I vil, sende unge som os ind til de 'gamle' i byrådet. Så skal vi tage kampen op, kæmpe jeres sag og bringe ungdommens stemmer i spil.

Tag magten tilbage fra mor og far - skab dit eget liv, og lad os hjælpe med at skabe en federe fremtid for unge i Norddjurs.

Kære ung - valget er dit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce