Læserbrev: Århus' Hemmelige Trafikanter


Læserbrev: Århus' Hemmelige Trafikanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Stouby Hansen, Sjællandsgade 119A, 1. th., Aarhus
Version 2
Læserbrev. 

Der er ikke mange, der kender den. De fleste har aldrig hørt om den. Faktisk er der ingen, der har hørt om den før nu. Det skyldes, at jeg er det eneste fuldgyldige medlem af Århus' Hemmelige Trafikanter; ÅHT indtil videre. Derfor kan man ikke rigtigt kalde det en forening endnu, da det jo kræver mere end et medlem at være en forening. Man kan ikke bare forene sig alene.

Det er egentlig ikke svært at blive medlem af ÅHT. Det kræver bare, at man overholder færdselsreglerne. Men hov! Det er åbenbart slet ikke så let, for århusianerne overholder ikke færdselsreglerne. De drøner jo over for gult og rødt lys knap 200.000 gange om dagen. De ødelægger også stærekasserne, der skal være med til at holde farten nede, og de kører ind foran letbanen, fordi de ikke kigger sig for, for blot at nævne nogle få ulovligheder i rækken af mange trafikforseelser.

Det er netop derfor, jeg har dannet Århus' Hemmelige Trafikanter. Jeg cykler og går rundt i Aarhus og overholder i al hemmelighed færdselsreglerne. Jeg cykler ikke over for gult eller rødt, jeg drejer heller ikke til højre i krydsene, når der er rødt, jeg cykler ikke i gågaden og på fortovet, og jeg snakker ikke i mobil, mens jeg cykler. I mit stille sind håber jeg så på, at der er nogen, der ser, at jeg overholder færdselsreglerne, så de får lyst til at gøre det samme. Måske kan det være med til at stoppe lovbrydernormen og ligegyldigheden over for fornuftige trafikregler, der netop er lavet med henblik på egen og andres sikkerhed?

Jeg har nemlig håb for århusianerne, for jeg har set andre holde sig til færdselsreglerne, og jeg jubler indeni, når jeg ser det. De er jo potentielle medlemmer i ÅHT. Jeg bilder mig også ind, at de er hæderlige og omsorgsfulde mennesker, der vil andre århusianere det godt. Det er derfor, de holder sig til reglerne. De ved nemlig, at deres overtrædelse af reglerne kan skade andre, og at et par minutters venten ved gult og rødt lys er et lille offer, når det er med til at gøre Aarhus et mere sikkert sted at bo. De er hævet over egoistiske hensyn og har et større perspektiv på tingene.

Det er i sådanne øjeblikke, at jeg får lyst til at hverve dem som medlemmer til ÅHT. Måske kan vi sammen udrette noget og få ændret trafiknormen i Aarhus? Måske kan århusianerne tage hensyn til hinanden i trafikken, så det kun er de få, der bryder reglerne og ikke som nu de få, der overholder reglerne? Det er ligeledes i sådanne øjeblikke, jeg får lyst til at ophøje ÅHT til en græsrodsbevægelse, der så skal hedde "Århus' Hæderlige Trafikanter".

Læserbrev: Århus' Hemmelige Trafikanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce