Læserbrev: Aarhus Byråd bør tage på studietur til Paris


Læserbrev: Aarhus Byråd bør tage på studietur til Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Siri Stephansen, Sønder Allé 76 IV, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Hvorfor ødelægger Aarhus Kommune det naturlige bybillede? Hvorfor river de gamle, bevaringsværdige bygninger ned?

Da Aarhus blev grundlagt og langsomt udviklede sig, bredte byen sig med forskelligartede former for byggeri, alt efter byggeårene, og det "fortæller" historien om byen og dens udvikling. Nu, hvor Aarhus absolut skal "udvikles" - (eller er det afvikling?) - fjerner man gamle bygninger og bygger nye, som slet ikke passer ind i sammenhængen.

Jeg kommer af og til at tænke på en tandlæge, der fjerner hver fjerde tand i munden af en ellers nydelig person og erstatter den med en sort eller lilla tand! Ingen ville være tilfreds med dét udseende.

Mit indtryk er, at Aarhus Kommunes byrådsmedlemmer og medarbejdere - af og til - tager på en "lille" studietur - et eller andet sted hen. Jeg vil anbefale, at næste studietur går til Paris. Her må ikke bygges skrækkelige, anderledes udseende huse i midtbyen, men ... Tag en Métro nr. 1 mod vest til Défence. Stig af ved endestationen, og kig jer omkring. Her har bystyret etableret - for cirka 40 år siden - en ny bydel ved danske Spreckelsens triumfbue. Ikke fordi jeg mener, at man i Aarhus skal bygge ligeså, heller ikke en triumfbue - men find dog en god placering - gerne i nærheden af en af motorvejene - og gerne i nærheden af den meget grimt opførte letbane. (Den tager vi senere, fordi i Frankrig kan de også bygge letbaner uden de skrækkelig, grimme letbane-master, og så er der til endnu en studietur. Spørg bare, så skal jeg nok fortælle, hvor turen/-e kan gå hen.)

Et sådant nybygget højhusområde vil om føje år også blive en "attraktion" for byens turister at besøge, og så slipper århusianerne for at få grimme, skyggefulde højhuse blandet ind i den ellers så smukke og bevaringsværdige bymidte.

Som "sidegevinst" vil embedsmænd slippe for mange naboproblemer og klager over revner i bygninger, skygge, fældning af bevaringsværdige træer og nedlæggelse af de få grønne områder, som der snart ikke findes flere af i Aarhus, og så kan vi alle og turisterne nyde at se på en by, hvor der er sammenhæng i arkitekturen.

Tag nu afsted, før I ødelægger resten af den bevaringsværdige midtby.

Læserbrev: Aarhus Byråd bør tage på studietur til Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce