Læserbrev: Alternativet ser frem til forhandlingerne om Region Midtjyllands budget for 2019


Læserbrev: Alternativet ser frem til forhandlingerne om Region Midtjyllands budget for 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rasmus Foged, regionsmedlem for Alternativet, Aarhus N
Billede
Læserbrev. 

Alternativet ser frem til forhandlingerne om Region Midtjyllands budget for 2019.

Økonomiaftalen mellem regionerne og regeringen gav Region Midtjylland en realvækst på 214,3 millioner kroner. Det lyder jo egentlig som et stort beløb, men det er desværre ikke en gang nok til at dække de stigende udgifter. Når man ser på hverdagen, hvor personalet efter nedskæring på nedskæring oplever et helt vildt stort pres, så gør det virkelig ondt, at der også skal spares i år.

For at gøre ondt værre indeholder økonomiaftalen også et såkaldt "teknologibidrag" på 500 millioner kroner årligt. Teknolologibidraget betyder, at vi skal effektivisere arbejdet, så vi år efter år kan behandle 0,5 procent flere for de samme penge. Det skal vi gøre, samtidig med at vi ikke har fået en realvækst, der svarer til stigningen i udgifterne til hospitalsmedicin og nye, dyre behandlinger.

Det betyder meget for Alternativet, at vi kan tilbyde behandlinger tæt på dem, der har behovet. Men det bliver dyrere, jo flere steder vi tilbyder den samme behandling. Derfor er jeg meget ked af de økonomiske begrænsninger, der ligger i økonomiaftalen. Hvis det stod til mig, skulle vi investere meget mere i vores sundhedsvæsen. Men det gør det desværre ikke. Derfor er jeg nødt til at gøre det så godt som muligt inden for rammerne af økonomiaftalen, også selvom det kommer til at betyde nogle beslutninger, som jeg ikke bryder mig om.

I de kommende budgetforhandlinger vil Alternativet kæmpe for at løfte psykiatrien. Der skal oprettes flere senge, og der er brug for bedre normeringer. Jeg ønsker også, vi afsætter midler til at arbejde mere med at reducere medicinforbruget i psykiatrien - eksempelvis gennem anvendelse af metoden "Åben Dialog".

For Alternativet er det vigtigt, at Region Midtjylland også arbejder for at bekæmpe klimaforandringerne. Derfor ønsker jeg, at vi forpligter os på at reducere vores udledning af CO2 med mindst to procent om året. Dermed vil vi, ligesom Region Nordjylland, kunne smykke os med titlen "Klimaregion" - et stærkt signal om, at vi tager vores klimaansvar på os. Vi står blandt andet foran at skulle indkøbe tog til Midtjyske Jernbaner, og Alternativet vil arbejde for, at fremtidens tog i Region Midtjylland ikke kører på fossile brændstoffer.

Tidligere i år trådte persondataforordningen i kraft, og den indeholder et markant løft af beskyttelsen af persondata. Det er meget positivt - men det er også meget besværligt. Det er derfor meget vigtigt for Alternativet, at persondatafordningen ikke bliver en yderligere bekymring for medarbejderne, som har mere end rigeligt at bekymre sig om i forhold til deres kerneydelse. Jeg vil derfor arbejde for, at Region Midtjylland fra centralt hold sørger for at få vores systemer til at tage højde for de udfordringer, der er med at beskytte persondata.

Læserbrev: Alternativet ser frem til forhandlingerne om Region Midtjyllands budget for 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce