Læserbrev: At være forældre i en sparerunde - igen!


Læserbrev: At være forældre i en sparerunde - igen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Astrid Meinild, Kirkebyvej 98, Skjern
Kim Haugaard
Læserbrev. 

Jeg kan tydeligt huske fornemmelsen af den fysiske trykbølge igennem min krop, da jeg læste om egenbetalingen (for børn med handicap på døgninstitution, red.) i december 2014!

Egenbetalingen betød, at mit rådighedsbeløb ikke kunne dække min families mest basale leveomkostninger. Efter massiv mediedækning blev beslutningen om egenbetaling trukket tilbage. Heldigvis.

Nu er der en ny sparerunde - igen er det døgninstitutionerne, som vil blive ramt. Politikerne fokuserer på stordriftsfordele. Men hvis besparelserne skal kunne gennemføres og fungere, er præmissen, at beboerne på kommunens døgninstitutioner bliver bedre og bedre og mere selvhjulpne. Sådan ser virkeligheden desværre ikke ud.

Besparelserne vil blandt andet medføre beskæring af bemanding, således at vi forældre vil se vore børn blive hensat til skærmtid; at de bliver endnu mere ensomme. Resultatet af denne sparerunde vil blive, at vores børn bliver yderligere socialt isolerede, og der vil følgelig ske en regrediering af deres kommunikative evner. En hverdag uden mål.

At være forældre til et barn på døgninstitution er ikke blot en parkering af problemet; der er sorg, søskende og tabte ambitioner at arbejde med, hvis man altså har tid mellem alle de kommunale skrivelser, opringninger og møder.

Mit barn er frivilligt anbragt på døgninstitution. Efter anbringelsen tog det mig flere år at nå op på det "normale" funktionsniveau, som blandt andet betød, at jeg endelig kunne arbejde på fuld tid. I december 2014 tog det Aarhus Kommune mindre end 10 sekunder at bombe mig tilbage ned i den afgrund af utilstrækkelighed, sorg og mistro, som jeg lige havde hevet mig op af - så nogenlunde. Og nu forsøger kommunen igen.

Børn og unge på døgninstitutioner har brug for lange forløb med få, kendte mennesker. De er dybt afhængige af deres nærmeste menneskelige rammer; de fagprofessionelle. Derfor er det ikke en mulighed at skære i personalet - igen. Der er brug for respektfunderede forløb med få voksne; lange personnære bekendtskaber, hvor erfaringer ikke synker ned i forglemmelsen, men netop giver et afsæt for at kunne lave de optimale løsninger for barnet og den unge. Ikke hurtige løsninger, besparelser og utryghed!

Så, kære borgmester, denne sparerunde skal ikke ramme vores børn.

Læserbrev: At være forældre i en sparerunde - igen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce