Læserbrev: Beboerafgift giver ikke flere p-pladser i Aarhus midtby


Læserbrev: Beboerafgift giver ikke flere p-pladser i Aarhus midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommunes nye parkeringspolitik kommer ikke til at give flere p-pladser, mener Jakob Søgaard Clausen fra Dansk Folkeparti.

AARHUS: Aarhus Byråd behandler på onsdagens byrådsmøde 14. marts en ny parkeringspolitik for Aarhus. Planen er en af de sidste krampetrækninger fra tidligere teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S). Den nye parkeringspolitik fortsætter socialdemokraternes mangeårige hetz mod bilister i Aarhus Kommune. Bliver planen til virkelighed, fjernes al gratis parkering i midtbyen, og der indføres betalingsparkering, som samtidig bliver dyrere. Derudover skal alle beboere i midtbyen fremover betale en årlig afgift for at parkere deres bil i fred for p-vagter.

Planen sælges på, at den skal give flere ledige p-pladser til beboere i midtbyen ved at indføre en beboerparkeringsordning i hele midtbyen. En ordning, som tidligere har mødt stor lokal modstand, men som nu skal tvinges ned over hele midtbyen.

Problemet med beboerparkeringsordningen er imidlertid, at ordningen ikke løser det grundlæggende problem; at der i midtbyen ikke er nok p-pladser i beboelsesområder. Eksempelvis er det værste tidspunkt at finde en p-plads på Frederiksbjerg en onsdag aften kl. 23. Der kommer ikke til at blive flere p-pladser af, at samtlige beboere med bil skal betale en årlig afgift. Dertil kommer, at man også fjerner muligheden for, at beboere kan få et p-kort til deres gæster. Får jeg eksempelvis besøg af min familie fra Thy, må de sætte deres bil i et p-hus til en pris på 400-500 kr. for en weekend...

Udover den åbenlyse forringelse for beboere i midtbyen rammer planen også ned i en større landspolitisk diskussion. Nemlig diskussionen om, hvilke forhold vi skaber for de mange borgere, som ikke bor i de store byers centre.

Med planen bliver det nemlig umuligt for borgere, der ikke bor i Aarhus midtby, at besøge midtbyen uden at skulle have pungen op af lommen. Tager de bilen, kan de se frem til en meget høj parkeringsafgift, når de besøger midtbyen. Alternativet er selvfølgelig at tage den offentlige transport. Men skal en familie en tur til Aarhus midtby med offentligt transport, bliver det hurtigt meget dyrt. Og med de seneste års nedskæringer og forringelser af den offentlige transport i Aarhus Kommune er den for mange, der bor uden for midtbyen, slet ikke en mulighed.

Derfor vil planen medføre, at de mange borgere, som ikke bor i Aarhus midtby, men som gerne vil besøge eksempelvis det nye hovedbibliotek, Borgerservice eller Den Gamle By, skal have penge op af lommen blot for at komme frem til faciliteter, som de selv har være med til at betale via skatten. Er det virkelig sådan, vi skal behandle kommunens borgere, som ikke bor i Aarhus midtby?

Læserbrev: Beboerafgift giver ikke flere p-pladser i Aarhus midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce