Læserbrev: Besparelser i Aarhus Kommune


Læserbrev: Besparelser i Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I Aarhus Kommune er det netop kommet frem, at der skal findes besparelser for 300 millioner kroner på budgettet i 2019.

Fagbevægelsen i Aarhus har tidligere på året spurgt borgerne, om de er villige til at betale mere i skat for at undgå besparelser. Det har et flertal af borgerne i Aarhus sagt ja til. Men det er ikke en løsning, forklarede borgmester Jacob Bundsgaard forleden i dagspressen. For kommunens økonomi er bundet op af bindinger i statstilskud og andre aftaler mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL). At kommunernes økonomi er urimeligt presset, er der slet ingen tvivl om, for mange andre kommuner skal også spare på budgettet for 2019.

I Aarhus forsøger borgmesteren at berolige borgerne. Han siger til avisen, at selvom der kommer mærkbare serviceforringelser, er det ingen katastrofe ...

Det er endda ambitionen at finde besparelser nok, til at de kan dække mere end det beløb, kommunen reelt står og mangler. Nok til, at der også kan blive til et råderum, hvorfra enkelte parti-mærkesager kan tilgodeses. Borgmesteren nævner selv sympatiske forslag, såsom støtte til et teaterværksted i Gellerup og oplevelsesmedarbejdere på plejehjem.

Selvom borgere og medarbejdere i Aarhus Kommune i sig selv må have svært ved at forstå, hvordan det kan gå til, at der igen skal skæres i den kommunale velfærd, må det være næsten umuligt at forstå, hvorfor der også skal løbes stærkere for at finde midler til et råderum.

I Folketinget burde politikerne tage mod til sig og udøve en politik, der slipper kommunerne fri af den økonomiske spændetrøje og giver plads til et reelt kommunalt råderum. Og politikerne i Aarhus Byråd burde, i stedet for at bruge energi på at skabe et falsk råderum, værne om kernevelfærden.

En helt ny undersøgelse blandt pædagogerne i Aarhus viser, at 82 procent oplever, at der ikke er personaleressourcer nok til de opgaver, de skal løse, og 81 procent oplever ofte, at der er børn, som de ikke har tid til at drage tilstrækkelig omsorg for på grund af personalemangel.

Der kan ikke spares mere på nærværet mellem børn og pædagoger. Det er udsigtsløst og stik imod alle forskningsresultater.

Læserbrev: Besparelser i Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce