Læserbrev: Bevar det spekulationsfrie byggeri og beboerdemokratiet i det almene boligbyggeri


Læserbrev: Bevar det spekulationsfrie byggeri og beboerdemokratiet i det almene boligbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Udtalelse fra Afdelingsmødet (generalforsamlingen) for Alboas afd. 53, Håndværkerparken V, Højbjerg
Billede
Læserbrev. 

Stop angrebet på det almene boligbyggeri og dets beboere. Håndværkerparken V, afdeling 53 i ALBOA, siger nej til regeringens og Aarhus Byråds plan og aftale om tvangssanering af almene boligområder. Bevar i stedet det spekulationsfrie byggeri og beboerdemokratiet.

Det almene byggeri er diamanten i det danske boligbyggeri med sunde og velholdte boliger til almindelige mennesker, der ikke har midler til at købe boliger. Det almene byggeri har de sidste årtier fået stadig flere beboere, der står uden for arbejdsmarkedet, da det er blevet stadig sværere for mindre bemidlede at eje en bolig. Særlig i Aarhus Kommune, hvor der bygges stadig færre almene boliger i forhold til ejerboliger. I perioden er 25 procent af vores ledige boliger også blevet brugt af kommunens boliganvisning.

Vi beboere i den almene sektor har taget imod de mange nye beboere. Her i Håndværkerparken har vi gode og sunde boliger med store udearealer med masser af legepladser og boldbaner, så vores børn får de bedste betingelser i deres opvækst. Vi har et aktivt og rigt kulturliv i vores aktivitetshus og på vores genbrugsplads, som vi selv har etableret. Vi har et varieret udbud af boliger i et eller to plan, som gør det muligt at få ny passende bolig, når der er behov for det.

Vi vil bevare vores område og fastholde de mange gode muligheder. Derfor opfordrer vi kraftigt Aarhus Byråd og regeringen til:

1. At droppe den såkaldte 'Ghetto-plan', hvor vores interne oprykningsret vil blive tilsidesat, for at kommunen kan finde boliger til de tvangsudsatte 1.000 familier i Aarhus Vest.

2. At opgive Aarhus Byrådsflertals ønske om at kunne handle helt uden om boligforeningerne og uden samarbejde kunne nedrive, sælge og omdanne eksisterende alment byggeri. Det er diktatur, og byrådet går langt videre i sine overgreb end regeringen.

3. At stoppe Aarhus Kommunes stempling af os beboere i Håndværkerparken som særligt udsatte. Vi vil ikke finde os i at blive stemplet som dårlige borgere, blot fordi vi er mange, der står uden for arbejdsmarkedet.

4. Regeringen og kommunen skal holde sig fra Landsbyggefonden. Vores byggeri har nu den alder, hvor vi solidarisk betaler adskillige millioner årligt ind til Landsbyggefonden, samtidig med at vi har behov for store istandsættelser. Vi har derfor selv hårdt brug for penge fra Landsbyggefonden.

Vi opfordrer i stedet kommunen til at bygge flere almene boliger til huslejer, vi kan betale. Boligerne må gerne bygges i kvarterer, hvor der intet alment byggeri er i dag. Vi mener, at byrådspolitikerne i samarbejde med de almene boligselskaber skal afhjælpe de sociale problemer i de eksisterende boligbyggerier i stedet for at rive boliger ned og tvangsflytte almene beboere. Nedrivning løser ikke sociale problemer, men flytter dem bare.

Læserbrev: Bevar det spekulationsfrie byggeri og beboerdemokratiet i det almene boligbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce