Læserbrev: Bibliotekerne skal være planteskole for foreninger


Læserbrev: Bibliotekerne skal være planteskole for foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Cecilie Hansen, formand for Århus Ungdommens Fællesråd
Billede
Læserbrev. 

Robotter, historieformidling, lokaldemokrati og medborgerskab - det er alt sammen temaer i den nye politik for biblioteker og borgerservice, som for tiden er under udvikling.

I Århus Ungdommens Fællesråd mener vi, at den nye politik skal udnytte bibliotekernes store potentiale for at skabe rammerne om lokalt foreningsliv. Bibliotekerne er i dag medborgercentre, hvor borgerne kan hente viden, dyrke fælles interesser, møde sundhedsplejen, og meget andet. Derfor er bibliotekerne en god ramme for aktiviteterne i byens foreninger, som fremmer det aktive, lokale medborgerskab.

For at potentialet udnyttes til fulde, er det essentielt, at bibliotekernes opgave bliver at stille rammerne til rådighed og hjælpe med at skabe samarbejder mellem bibliotek, borgere, foreninger, frivillige fællesskaber og andre lokalsamfundsaktører. Det betyder samtidig, at bibliotekerne ikke skal fylde indholdet i rammerne ved selv at lave arrangementer, debatter og aktiviteter. I stedet skal bibliotekerne forpligtes på at finde samarbejdspartnere blandt de mange fællesskaber og foreninger i kommunen, når medborgerskab og lokalt demokrati er på dagsorden.

Ved at understøtte foreningsaktiviteter og borgernes egne initiativer kan bibliotekernes indsats for at fremme aktivt medborgerskab forankres blandt borgerne og nå mange flere borgere. Derfor bør bibliotekerne ikke bruge ressourcerne på at ansætte aktivitetsmedarbejdere, som laver arrangementer og rekrutterer frivillige i konkurrence med civilsamfundet.

Lad bibliotekerne være planteskole for aktivt medborgerskab, hvor medarbejderne gøder og vander de mange spirende foreningsaktiviteter og frivillige fællesskaber. Og se hvordan medborgerskabet vil vokse og gro.

Læserbrev: Bibliotekerne skal være planteskole for foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce