Læserbrev: Brain drain eller indflytning


Læserbrev: Brain drain eller indflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susan Kronborg Nielsen, Skanderborg, folketingskandidat for Radikale Venstre i Skanderborg - Odder - Samsø
Billede
Læserbrev. 

Vores erhvervsliv i Østjylland har behov for, at vi beholder flere af de unge i området efter endt uddannelse. Der skal sikres og vedligeholdes et innovativt uddannelses- og arbejdsmiljø, så den strukturelle "brain drain", som sker fra Aarhus til København, ophører. En vigtig parameter i denne sammenhæng er placering af attraktive offentlige arbejdspladser i Østjylland.

Det forekommer heller ikke optimalt samfundsøkonomisk, at styrelser, råd og nævn er placeret på eksorbitant dyre adresser i København og omegn. Og her er der vel at mærke ikke tale om en engangsudgift, men en udgift, som skal betales igen og igen.

Nogle vil indvende, at offentlige arbejdspladser ikke medfører vækst i sig selv. De samme mennesker ville dog næppe protestere mod, hvis vi havde fået 900 arbejdspladser - og Det Europæiske Lægemiddelagentur - til Danmark. Netop fordi en sådan arbejdsplads vil tiltrække rigtig mange videnstunge arbejdspladser og styrke et forskningsmiljø for forskere, specialister, men også virksomheder indenfor det givne område.

Indflytning af offentlige arbejdspladser gavner også beskæftigelsen for ægtefæller til de arbejdstagere og erhvervsfolk, som flytter til Østjylland.

Så sæt turbo på den indflytning. Vi undgår "brain drain", styrker væksten i Østjylland og begrænser formentlig betydelige omkostninger til husleje på sigt.

Læserbrev: Brain drain eller indflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce