Læserbrev: Byen udvikler sig, og bilerne forsvinder


Læserbrev: Byen udvikler sig, og bilerne forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sebastian Joubert Kaimson, Vester Allé 21, Aarhus
Billede
Læserbrev. 

Det er næsten blevet en Aarhus-ting, at man bare skal kritisere alt og alle, hvis noget går bare lidt imod en. Hvis det ikke er letbanen, folk klager over, så er det midtbyen, fordi der ikke er plads til biler.

Aarhus-relaterede debatsider har med tiden udviklet sig til et rum, hvor borgere kan klage og brokker sig i en uendelighed over infrastrukturen i vores fantastiske by. Aarhus midtby har, i al den tid jeg har boet i byen, været rodet og til tider svær at færdes i. Alligevel brokker jeg mig sjældent mere end højst nødvendigt, når der bliver fortaget ændringer, set bort fra løsningen ved Ceres-krydset, som jeg stadig ikke kan forstå, man har givet lov til at bygge.

Der bliver bygget hele tiden i Aarhus, og det skal man selvfølgelig, når byen vokser og vokser. Selvfølgelig skal der ikke bygges bare for at bygge. Det er bestemt heller ikke den fornemmelse, jeg har.

Infrastrukturen i Aarhus forbliver jo heller ikke, som den er i dag. Det er ikke helt utænkeligt, at i og med byen ændrer sig, så vil man som privatbilist være mindre afhængig af Park Allé. Altså, at Park Allé engang ude i fremtiden skal være bilfri. Hvem ved?

En anden spændende tilføjelse til Aarhus by ville være en ny bypark. Der tænker jeg på, at man slår Rådhusparken og Musikhusparken sammen til en stor Aarhus Bypark.

Privatbilismen vil selvfølge komme under pres. Men når vi har en letbane, som skal have flere etaper i fremtiden, og når den offentlige transport forsat forøges, så kommer vi ikke til at savne bilerne inde i midtbyen.

Så bilerne vil over de næste mange år stille og roligt forsvinde fra midtbyen.

Det er en del af det at være storby, at bilerne forsvinder fra bybilledet, da det er lettere at transportere sig ved hjælp af en anden form for transport. Derudover så mener jeg, at hvis den her by skal have lov til at udvikle sig til en europæisk storby, så kræver det også, at bilerne forsvinder. Selvfølgelig skal der tages hensyn, til at nogle gange skal man kunne komme i bil ind til midtbyen, og selvfølgelig er der folk, som bor inde i byen. Fair nok. Men i det store billede så lever vi måske i de sidste år med biler i midtbyen. Hvis man altså ønsker, byen skal udvikle sig.

Læserbrev: Byen udvikler sig, og bilerne forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce