Læserbrev: Byg 20.000 hjem til studerende


Læserbrev: Byg 20.000 hjem til studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sofie Carsten Nielsen (R), medlem af Folketinget, og Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for kultur i Aarhus Kommune
Axel Schütt
Læserbrev. 

I disse dage begynder 64.943 nye studerende landet over på en videregående uddannelse. Omkring 12.000 af dem i Aarhus. Dermed er jagten på studieboliger gået ind igen. En boligjagt, der for mange unge er intens og forvirrende.

Ifølge Dansk Byggeri mangler 4.000 nye studerende i Aarhus akut et sted at bo. Nogle af dem kan måske søge midlertidigt ly på en venindes sofa eller i en tantes kælder, men det er ikke alle, der er så heldige. For mange unge er studiestarten et virvar af boligsider, Facebookbeskeder, flyttekasser og fremvisninger, mens man sover på en ny sofa hver uge. Læg dertil introprogrammer, rusture og starten på en helt ny tilværelse i en ny by med nye mennesker. Det er en ustabil start på studielivet, som Danmarks største studieby ikke kan være bekendt. Vi er nødt til at sikre, at de studerende får en stabil start på studielivet.

Radikale Venstre vil derfor sætte 285 millioner kroner af til at sikre 20.000 nye ungdomsboliger over de næste 10 år. Til det formål vil vi oprette en ungdomsboligfond, som skal finansieres ved at fjerne skattefordelene ved forældrekøb. Det skal ikke kun være unge med velhavende forældre, der kan finde en bolig. Fonden skal give støtte til de kommuner, hvor behovet for studieboliger er størst - for eksempel Aarhus, og den skal sikre, at boligerne kan betales på en SU. For selvom der bygges studieboliger i både Aarhus og København lige nu, er mange af dem alt for dyre, til at de studerende rent faktisk betale for dem.

En stabil start på studielivet og en tryg base under studietiden skal være mulig for alle, uanset om man er tilflytter fra Herning eller Herlev, Hjørring eller Jelling. Det skal ikke afhænge af, om ens forældre kan købe en lejlighed til en i midtbyen. Det skal ikke afhænge af, at man har råd til at betale en husleje, der ligger langt over et SU-budget.

Vi politikere taler ofte om, hvor glade vi er for, at flere unge tager en uddannelse. Uddannelse er en investering i Danmarks fremtid og det, vi skal leve og udvikle os af i mange år fremover. Også i Aarhus, Danmarks største studieby. Det bør vi anerkende ved at skabe gode rammer for de studerendes studieliv og sikre, at nye studerende får en stabil start på studielivet.

Læserbrev: Byg 20.000 hjem til studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce