Læserbrev: De kloge hænder spares væk


Læserbrev: De kloge hænder spares væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Joel (S), medlem af Folketinget, valgt i Østjylland, Egå
Steen Brogaard
Læserbrev. 

Hvordan skulle vi egentlig klare os uden VVS'eren, når vandrøret springer, frisøren, når manken er blevet for lang, eller SOSU-assistenten, når helbredet svigter, og man har brug for pleje?

I fremtiden kommer vi til at mangle tusindvis af dygtige faglærte, og når regeringen i denne måned skal præsentere sit bud på en løsning, så ligger den jo lige for; drop de årlige nedskæringerne på de unges uddannelser.

Nye tal viser desværre at antallet af elever på erhvervsskolerne er faldet siden den sidste reform. Det er der flere forklaringer på, men det er klart, at det passer som en knytnæve til et blåt øje, hvis man sparer millioner fra de skoler, som man ellers siger, skal være bedre.

Det tager tid at vende tendensen, og der er stadig vigtige elementer, der ikke har fået lov at virke. Det gælder eksempelvis nogle af de tommelskruer, der skal presse virksomhederne til at oprette flere praktikpladser til de unge, og en ny aftale om, at udskolingen i folkeskolen skal fokusere mere på praktiske fag. Alligevel er det dybt alvorligt og alarmerende.

Derfor skal der siges klart fra overfor regeringens besparelser på erhvervsuddannelserne. Sidste år lavede man en såkaldt "pulje til forbedring på erhvervsskolerne". De borgerlige glemte bare at fortælle, at omprioriteringsbidragets grønthøsterbesparelse stjal flere millioner, end man tilførte med puljen.

Og nu er vi her så igen. Store overskrifter om, at regeringen nu har tænkt sig at fjerne besparelserne. Desværre kommer det først til at ske om tre år. Ja. Du læste rigtigt. Om tre år. Det er ganske enkelt uforsvarligt, når man kender hverdagen på skolerne. Tre år mere med nedskæringer vil betyde fyringer af lærere, færre aktiviteter og dårligere kvalitet i undervisningen.

Hos os i Aarhus er der eksempelvis siden 2016 blevet sparet 22,4 millioner kroner på Aarhus Tech og Jordbruget Uddannelsescenter i Århus, mens besparelserne i 2021 skal være på hele 43,5 millioner kroner.

I september kommer regeringens plan for flere unge på erhvervsskolerne og bedre uddannelser. Hvis regeringen ikke allerede har hyret nogle dyre private konsulenter til at finde ud af, hvad de skal gøre, så kan de her få et godt råd helt gratis; drop nedskæringerne på uddannelserne nu - ikke først om tre år. Med den nuværende kurs, så sparer i de kloge hænder væk!

Læserbrev: De kloge hænder spares væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce