Læserbrev: Den dag de rige forsvandt


Læserbrev: Den dag de rige forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Filip Steffensen, retsordfører i Liberal Alliances Ungdom, Åboulevarden 80, Aarhus C, og Kasper Sørensen, medlem i Liberal Alliances Ungdom Årh

Billede
Læserbrev. 

Blandt venstrefløjen er der en udbredt anskuelse af, at de rige bør betale mere i skat. Men påtænkes der overhovedet i disse kredse, hvad disse høje skatter har af konsekvenser for vores samfund og for hele velfærdssamfundets forsørgelsesgrundlag?

I den globaliserede verden med fri bevægelighed for kapital og arbejdskraft lever vi konstant i konkurrence med resten af verden om at tilbyde favorable vilkår for dem, der udgør hele fundamentet af velfærdsstaten; virksomhederne, der skaber arbejdspladser og veluddannet arbejdskraft, der har den viden, som den øvrige verden efterspørger.

Det interessante er dog, hvad der sker med disse, når vi i vores kamp for udligningen af ulighed vælger at beskatte disse grupper markant hårdere. I dag betaler den ene procent rigeste andel af befolkningen 9,5 procent af de samlede skatter og afgifter, viser tal fra Cepos.

Illusionen om et større forsørgelsesgrundlag for de mindrebemidlede holder langt fra i lige så høj grad stik i den nutidige globaliserede verden, som den gjorde før i tiden. I en rapport fra De Økonomiske Råd konkluderes, at en øget marginalskat på seks procentpoint for de ti procent rigeste vil mindske deres skattebetalinger med næsten en milliard, fordi de i mindre grad vil finde det lønsomt at arbejde. Derimod vil de høje skatter tilskynde en ekstra fridag, hvilket i sidste ende fjerner hele grundlaget for velfærdsstaten.

Virksomhederne risikerer at flytte ud af Danmark, og den velkvalificerede arbejdskraft flytter derhen, hvor deres viden bliver efterspurgt. Høje skatter bevirker altså en markant forringet konkurrenceevne for Danmark, og hvem står så tilbage som tabere og vindere? Virksomhederne og de højtuddannede skal nok klare sig i udlandet. Befolkningen tilbage i Danmark vil derimod opleve nedgang i levestandard, og de værdigt trængende har ikke længere samme muligheder for hjælp, når forsørgelsesgrundlaget er på vej til at blive fjernet.

Så kære venstrefløj, de afskrækkende høje skatter har den modsatte effekt: I sidste ende vil det gå ud over de allersvageste - dem, som vi bør tage os godt af og hjælpe.

Læserbrev: Den dag de rige forsvandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce