Læserbrev: Dengang jeg genvandt troen på fremtiden


Læserbrev: Dengang jeg genvandt troen på fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Christiansen, Nydamsvej 6, Aarhus N, folketingskandidat for Alternativet
Billede
Læserbrev. 

Skuffelsen over Thorning-regeringen spøger fortsat. Visioner var der ikke mange af, og på beskæftigelsesområdet havde Mette Frederiksen (fhv. beskæftigelsesminister) delvist planket Fogh-regimets retorik. Vi har fortsat ikke glemt førtidspensionsreformen eller kontanthjælpsforringelserne for unge under 30 år. Siden 2015 er det hele kun blevet værre, og flexicurity-modellen er næsten afskaffet, mens klima- og miljøkriserne negligeres. Det nye sort er at udskamme bestemte grupper af flygtninge på en apartheidagtig måde, frem for at afhjælpe de problemer, der gør, at folk flygter.

Jeg forstod ikke, at man ikke tog borgere og eksperter med på råd, og hvorfor man ikke satte nogle visioner for et mindre stressfremkaldende samfund, et mere lige samfund, og et samfund, hvor pengesystemet understøtter sundt forbrug og sunde virksomheder. For mig er arbejdsgivere og arbejdstagere hinandens forudsætninger - hvad er en kapitalist i en fremtid præget af ressourceknaphed og deleøkonomi, og hvad er en proletar i en fremtid præget af robotter og korttidsansættelser? Jeg ønskede en holistisk samfundsvision.

I 2013 stiftede Uffe Elbæk og Josephine Fock det, der blev svaret på mine bønner - Alternativet. Danmarks holistiske parti.

Pressens dækning af Alternativet har altid været spøjs. Hvis vi laver en skæv gimmick, får vi på puklen, mens vores politik og overordnede mål nærmest ingen opmærksomhed får overhovedet. Jeg savner en seriøs pressedækning af vores konkrete politiske udspil, såsom vores plan for et sammenhængende Danmark, vores energiudspil, vores iværksætterpakke, vores hjemløseudspil etc. Alt sammen ting, der er udarbejdet af folk med indgående kendskab.

Som folketingskandidat har jeg et håb om at blive den første autist på tinge. Handicapdagsordenen skal fylde væsentligt mere ved næste valg, og ingen partier er mig bekendt kommet med noget videre ambitiøst i forhold til at inkludere handicappede i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. Selv Alternativet har fortsat ikke landet en handicappolitisk vision. Jeg håber, at handicapområdet bliver en af næste valgs varmeste kartofler, for der er brug for fokus på rummelighed i samfundsfællesskabet.

Derudover skal vi hjælpe folk i stedet for at øge fattigdommen. Vi skal have langsigtede indsatser for udsatte frem for ideologiske benspænd. Det er som bekendt billigere at forebygge end at lade stå til. I liste Å lever håbet om en lysere fremtid.

Læserbrev: Dengang jeg genvandt troen på fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce