Læserbrev: Det kan nås endnu at rense bække og åer


Læserbrev: Det kan nås endnu at rense bække og åer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Falk Magnussen, Damvænget 13, Skanderborg
Billede
Læserbrev. 

Nu da vandstanden er lav i vore vandløb, vil det være lettere og hurtigere at rense vandløb, bække og åer.

Alle husker sidste sommer og efterår, hvor der kom så meget regn, at vandløbene var overfyldte, og grundvandet stod unormalt højt. Landbruget havde besvær med at høste, jorden var våd, der var oversvømmelse på markerne. For de tunge høstmaskiner var markerne ufremkommelige. Jorden var så blød og våd, at det var umuligt at høste, efterårssåningen blev udsat til foråret. Vi må huske på, at det er landbruget, der avler de fine fødevarer; det vi som bekendt ved, stiller vores appetit.

Alle haveejere var ramt af det våde efterår. Lavtliggende huse blev også ramt af de store vandmængder, vi ikke kunne komme af med. Heldigvis ændrede vejret sig til mere stabilt og tørt, som nu.

Mange af de problemer, vi havde i efterår og vinter, kunne være undgået, hvis vandløbene blev renset i tide. Samtidigt med at vandløbene bliver renset, kunne man også fjerne de tre-fem meter brede bælter langs vandløbene med brændenælder og anden form for ugræs, siv m.m., som absolut ikke pynter. Der er anlagt så mange stier i smukke landskaber med åer, søer, frodige områder. Sørgeligt nok kan man ikke se helheden i de smukke landskab længere, da det er dækket af det højtgroende vildnis. Områderne er ellers passet, græsset er klippet; men for vi mennesker, der elsker den smukke natur, bliver de smukke udsyn ødelagt af vildnisset.

Ligeledes bliver udsynet over søerne ødelagt af vildnisset, som står i vandkanten, mange steder vokset vildnisset lang ud i søerne. Det er jo et fåtal af os mennesker, der har udsigt fra bopælen.

Derfor er det mentalt vigtigt at få det udsyn, som vi søger, ved at gå på stierne i de beskrevne områder, men da bliver man skuffet. Steder, hvor stierne går langs med de smukke søer, glæder man sig til den smukke udsigt, godt for øje og sjæl. Hvor bliver man dog skuffet, udsigten er dækket af siv, rør og anden uskøn form for vækst. Nogle steder føler man, at det er en hulvej, man går på.

Nogle ymter om fisk, vildt og fugleliv. Hvordan klarede de sig, da vi havde udsigten? Udnyt tiden, få renset vandløbene, og giv os den skønne udsigt tilbage, mens vandstanden er lav. Så undgår vi også gentagelser med oversvømmelser, alle ved jo, store regnmængder kommer.

Læserbrev: Det kan nås endnu at rense bække og åer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce