Læserbrev: En kæmpe sparerunde vil ramme både brugere og medarbejdere


Læserbrev: En kæmpe sparerunde vil ramme både brugere og medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Thomas Medom (SF), politisk leder for SF-Aarhus og rådmand for Børn og Unge, Aarhus Kommune
Axel Schütt
Læserbrev. 

Aarhus Kommune mangler 275 millioner kroner hvert år. Folketingsflertallet udhuler de kommunale budgetter, og det kan medføre, at der skal nedlægges 600 jobs, hvilket uundgåeligt vil ramme alle centrale dele af kommunen hårdt.

Gennem de seneste år har vi allerede set, hvordan service og velfærd i kommunen bliver beskåret og forringet betydeligt. Medarbejderne skal løbe hurtigere og hurtigere. Siden budgettet for 2014 har der været krav om besparelser eller effektiviseringer på én procent hvert eneste år, og der har været en stor sparerunde. Der spares på alt fra administration og konsulenter til kernevelfærd og kollektiv trafik. Et af grebene har også været manglende prisfremskrivninger, hvilket betyder, at budgettet er uændret, men priserne på varer og ydelser øges hvert år.

Senest har vi i byrådet sidste år omlagt barselsordningen, så den betales decentralt, hvilket for Børn og Unge-området alene vil betyde en reduktion af budgettet på 12 millioner kroner i 2018 stigende til 47 millioner kroner i 2021.

Hvis der skal laves besparelser på 275 millioner kroner om året parallelt med alle de reduktioner, der er i gang, vil det betyde en yderligere reduktion af, hvor mange medarbejdere der er til at løfte centrale pleje-, omsorgs-, pasning- og undervisningsopgaver. Derfor mener jeg, at vi bliver nødt til at kigge på andre løsninger end besparelser.

Aarhus Kommune har en af landets laveste skatteprocenter, og selv en lille stigning vil kunne fjerne de alvorlige konsekvenser, der ville være ved at fyre 600 pædagoger, lærere, hjemmehjælpere og handicapmedarbejdere.

Dermed ikke sagt, at vi ikke skal effektivisere, så de penge, vi har, rækker længst muligt og til mest mulig velfærd. Det er altid fornuftigt at se, om vi kan spare i ledelseslagene og udvikle digitale løsninger, der gør det hele lidt smartere. Men besparelserne har stået på så længe og har en størrelse, det gør det nødvendigt også at øge indtægterne, hvis vi skal sikre velfærden i fremtiden.

Læserbrev: En kæmpe sparerunde vil ramme både brugere og medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce