Læserbrev: En skandale af de helt store


Læserbrev: En skandale af de helt store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Aarhus
Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Læserbrev. 

At gravstederne ved psykiatrisk hospital i Risskov skulle finansiere et nyt psykiatrisk hospital i Skejby er klam tale.

Magen til hykleri skal man lede længe efter, når man vil påstå, at denne gamle gravplads skal være med til at finansiere det nye psykiatrisk hospital i Skejby, som det fremgik af reportagen fra gravpladsen i Risskov i TV2 Østjylland fredag 6. april.

Der påstod man, at denne grund, som er meget værdifuld, skulle være med til at finansiere det psykiatriske center i Skejby. Det er ikke bare forkert, men et skalkeskjul for at skjule sandheden omkring dette projekt. Nej, denne grund skal være med til at give PKA Pension et endnu større overskud i dette OPP-projekt, som er indgået mellem Region Midtjylland og PKA pension.

Region Midtjylland skal betale 5 millioner kroner om måneden i husleje - 60 millioner kroner om året i 25 år - for at leje sig ind i det nye psykiatriske hospital. Og samtidig er regionen forpligtet til at overtage bygningerne for 716 millioner efter 25 år.

Det giver sammenlagt 2,2 milliarder kroner. Når man så tænker på, at det formentlig kun koster 1,2 til 1,3 milliard at opføre det nye center i Skejby. Samtidig har man overdraget psykiatrisk hospital i Risskov til PKA Pension for langt under værdien. PKA vil formentlig sælge optioner og byggerettigheder for i størrelsesordenen 2 til 2,5 milliard.

De eneste, der får noget ud af dette projekt, er PKA Pension. Den store fortjeneste, som PKA Pension får, skulle jo havde gået til de psykiatriske patienter, men det kommer desværre ikke til at ske. Ej heller at vores gamle gravplads bliver bevaret, trods det at den nye biskop i Aarhus anbefale at bevare den.

At en gammel gravplads skal være med til at finansiere det nye psykiatriske hospital er simpelthen ikke rigtigt, men derimod kan vores dygtige sygeplejersker se frem til at få en større pension. Men dem, der skal arbejde på det nye psykiatriske hospital, skal så løbe lidt stærkere, da der skal effektivisere med otte procent for at kunne betale huslejen - svarende til 100 fuldtidsstillinger ifølge tidligere Regionsformand Bent Hansen.

Det er det, man får ud af det, når pengestærke folk, magtfulde politikere, embedsmænd og en sammenspist elite begår så utilgivelige, fejlagtige handlinger.

Samtidig ved man, at klagenævnet for udbud kasserede udbuddet til det nye center i Skejby. Det skulle gå om, da udbuddet var behæftet med fejl. Men de magtfulde politikere forsætter uden tøven med at bygge. At ingen stopper dette byggeri er uforståeligt. Hvad skal vi så med et klagenævn? Det er en skandale af de helt store i nyere tid.

Læserbrev: En skandale af de helt store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce