Læserbrev: Er du syg? Og Skal du behandles i Skejby? Så find løbeskoene frem


Læserbrev: Er du syg? Og Skal du behandles i Skejby? Så find løbeskoene frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Leif Andersen-Farmer, Skovbrynet 43, Pindstrup, Ryomgaard
Billede
Læserbrev. 

Min ledsagende hustru og jeg var spændte på vort første møde i Skejby efter udflytningen af universitetshospitalet fra byen. Vi havde kurs mod afd. G til to forskellige tidsfastsatte scanninger. GPS'en fandt frem til G uden problemer. Dette var dog forkert. Her kan man blive sat af og ikke mere. Man kan ikke komme ud til siderne til parkering, men skal ud igen ad samme indkørsel og så køre via omfartsvejen for at kunne parkere som patient.

Hovedpersonerne - patienterne - bliver henvist til de mange parkeringspladser, som er strøet rundt om de store hovedbygninger på det enorme tidligere flyvepladsareal. Arealet i Skejby matcher cirka byer som Skagen eller Ribe i omfang, fortalte en taxachauffør. At finde en relevant p-plads er en rebus, hvilket "vedkommende" som har tegnet stregerne, umuligt kan have gennemtænkt på egen krop. Skam dig! Og mens du forhåbentlig sidder og rødmer, så prik lige til ham/hende vejdesigneren, og spørg, hvorfor Brendstrupgårdsvej kun har én kørebane i hver retning? Presset er enormt i myldretiden, og vejens bredde er så langt underdimensioneret. Siger næsten alle taxachaufførerne.

Vi fandt en p-plads cirka 4-500 meter fra indgangen. Skiltene overalt er generelt i en udformning, som tiltaler enhver designer, men alt, alt for SMÅ! Det er svært at finde vej, her første gang man besøger Skejby. Der er et behov for 20 meter høje standere med store kæmpeskilte med "bogstaverne", så man kan se de store modtagecentres placering langvejs fra. Samt et skilt på vejen ind til "bogstaverne": "Her kan du ikke parkere, men kun sætte folk af".

Der er alt for langt at gå for de mennesker, som udsættes for en ørkenvandring fra p-pladserne ind til "bogstaverne". Vi nåede ind til "G" i tide før første scanning, takket være den ekstra time, vi havde regnet med. Vi skulle derefter over i "C" før næste scanning, fordi der manglede en blodprøve. Der er vel 1000 meter overdækket gågang mellem de to bogstaver. På de lange gange kørte sygeplejersker, portører og læger afsted, frem og tilbage. På løbehjul, tricykler, bogies, køresenge. Nogle sygeplejersker småløb. Der gik en del par, to og to, som man kunne formode var læger, der vel diskuterede faglige spørgsmål. Hvor mange løntimer koster disse kilometerlange afstande mon i forbrugt gangtid - ekstra - i Skejby pr. dag?

Tilbage til G igen, hvor sidste scanning også forløb helt programmæssigt. Vi skulle så over og møde en læge til konsultation i "C" atter engang. Afsted det gik. Vi havde parkeret ved G, men sluttede i bygning C. Altså måtte vi ud og gå en lille kilometer tilbage til bilen. Skridttælleren viste lidt mere end 10 kilometer for hver af os, da vi kom hjem.

Efterskrift, efter 28 strålebehandlinger i kræftklinikken i Skejby på Aarhus Universitetshospital:

Alt bliver vane ved jævnlig brug. Også behandling på Skejby Universitetshospital. Jeg skelner her mellem forholdet "de varme hænder/hjerner", og bygninger/indretning. Som alle steder er det personalet, der driver institutionen. Det gør de beundringsværdigt. Dette gælder disse mange personer, som min krop og mine øjne har set, mærket og talt med i behandlingsforløbet. IT-systemet kører perfekt, og det er skønt med lynhurtig update af ens status for de ansatte, overalt hvor der er brug for sikker identifikation. Altid et venligt smil og empati og professionel støtte til disse virkeligt syge mennesker.

Men flere behandlere smilte undvigende, når jeg spurgte til, hvorfor receptionen i E, kræftbehandling, ligger 200 meter inde i bygningen. ALLE skal gå de 200 meter derind ved ankomst! Og tilbage igen. Det er afkræftede patienter, som derefter i deres behandlingsforløb skal tilbagelægge denne strækning frem og tilbage hver dag typisk i en måned. Dette, holdt op med de førnævnte eksorbitante gangafstande i Skejby som helhed, gør, at det er svært at opretholde en tro på, at de, der indretter sygehuse, overhovedet tænker på andre. End sig selv.

Læserbrev: Er du syg? Og Skal du behandles i Skejby? Så find løbeskoene frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce