Læserbrev: Få nu det natherberg flyttet, rådmand Würtz


Læserbrev: Få nu det natherberg flyttet, rådmand Würtz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Søe, Klosterport 9, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Rådmand Kristian Würtz påstår (i et læserbrev, red.), at nogle dæmoniserer de udsatte. En trist og uhensigtsmæssig udtalelse, som kun kan ses som et plat og populistisk forsøg på at fremstå som "den gode", som forsvarer de udsatte mod en "ond" journalist eller de "onde" i Klostertorvsområdet, som jo reelt set blot ønsker en tryg bydel på lige fod med øvrige bydele i Aarhus.

Jeg har på intet tidspunkt hørt én eneste i Klostertorvsområdet, som ikke oprigtigt føler med de udsatte. Problemet er bare, at de "fylder" alt, alt for meget. Jeg skal hermed opfordre til, at du i stedet for at grave grøfter koncentrerer dig om opgaven at skabe bedre forhold for os alle.

Dit indslag på TV samt læserbrev her i avisen torsdag 30. august er uden konkrete oplysninger om realistiske tiltag. Forebyggelse er helt sikkert at prioritere, men det er naivt at tro, man alene kan løse problemet ad den vej. De tiltag, som du/din forvaltning har oplyst eller har udført, er desværre mere teoretiske, end de har hold i virkeligheden.

Når vi, som bor i området, i den grad bekymrer os om udkommet af din magistrats masterplan, er det, fordi vi fornemmer, at du/dine embedsfolk måske har tanker, som næppe vil få den fornødne effekt, og at du endnu ikke har erkendt nødvendigheden af at få flyttet natherberg/spisested væk fra området. Natherberget hos Kirkens Korshær er årsagen til, at problemet uhensigtsmæssigt fastholdes og centraliseres i et beboelses- og forretningsområde. Det har mange andre byer for længst erfaret, erkendt og løst. Endda med gode resultater og især for de hjemløse! Her har man flyttet natherberger væk fra beboelses- og forretningsområder og skabt rammer i bynære områder, som egner sig til formålet.

Aarhus har en trist danmarksrekord i udsatte. Man skulle jo ellers tro, at en by som Aarhus, som kan afsætte særdeles store midler, arrangere store events, som kulturby, VM i sejlads, drift af havnebadsbassin, festuger m.m.m., for længst ville have prioriteret de svage i samfundet højere og i det mindste have etableret en base, hvor udsatte kunne eksistere på bare tilnærmelsesvis menneskelig vis. Den prioritering og ambition har været alt for længe undervejs ... derfor bør vi borgere kræve, at den kommende masterplan nu er sidste skud i bøssen!

Det er hykleri, at byens førende parti, hvis ellers meget sympatiske partiprogram i særdeleshed handler om at varetage og forsvare de udsatte i samfundet, ikke lever op hertil. Det kommer desværre til at lyde uendeligt hult og populistisk, når den ringe indsats i Klostertorvsområdet kun har bidraget til at fastholde de udsatte i et uacceptabelt og trøstesløst miljø i alt for mange år og vel at mærke uden plan, hoved eller handling. Det er svigt.

Jeg har på det seneste haft møde med udvalgsmedlemmer på social- og beskæftigelsesområdet om konkrete løsningsforslag, som tager hensyn til både beboere og de hjemløse, herunder også de unge udsatte. Jeg vil meget gerne sige stor tak til udvalgsmedlemmerne for deres fremmøde og positive samt konstruktive tilgang til problematikken. Det allermest opløftende var klart, at jeg fornemmede bred enighed, på trods af forskellige politiske ståsteder. Måske er konstruktiv politik bedst, når man går efter målet og ikke et partiprogram, som ofte alene tager afsæt i en differentiering?

Grib om nældens rod, få natherberget flyttet, og skab det rigtige setup for de hjemløse, så de har en reel chance for at komme på fode. Det fortjener de og samfundet.

Vi, som bor i området, ønsker ikke længere at være gidsler i jeres spil ... og det gør de udsatte sikkert heller ikke.

Læserbrev: Få nu det natherberg flyttet, rådmand Würtz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce