Læserbrev: Får de ældre et håndslag eller kantslag fra borgmesteren?


Læserbrev: Får de ældre et håndslag eller kantslag fra borgmesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune
Axel Schütt
Læserbrev. 

Mon ældre i Aarhus skal have det på skrift eller et håndslag på fra borgmester Jacob Bundsgaard, at de får bedre, eller i det mindste fastholder, samme service, pleje og omsorg?

På de ældres vegne så jeg gerne, at de fik endnu bedre hjælp. Regeringen har lavet en aftale med Kommunernes Landsforening om økonomien for 2019, hvor kommunerne får 1,7 milliarder kroner mere, og der skulle være omkring 1,4 milliarder kroner til ældreområdet.

Aarhus' borgmester kalder det på tv "en aftale, som gør det muligt at give en værdig pleje og omsorg til vores ældre", mens finansminister Kristian Jensen kalder det "et klart løft i servicerammen". Det er flotte ord. Beløbet skulle svare til, at Aarhus Kommune får 81 millioner kroner mere. Penge, der bør gå til ældreområdet.

Men alligevel vokser budgettet til ældreområdet formentlig stort set ikke i Aarhus i den kommende budgetperiode. Det skyldes "tekniske ændringer" i vores budgetmodel, og fordi Aarhus Kommune har valgt at sige, at den aldrende befolkning også bliver sundere i alderdommen og dermed klarer sig selv.

Begrebet "sund aldring" betyder, at vi i Aarhus om fire år skal levere servicen til ældre mennesker 89 millioner kroner billigere, end hvis der ikke var indregnet "sund aldring".

Borgmesteren har derfor på landsplan prioriteret penge til ældreområdet, men når pengene så kommer hjem til Aarhus, så har vi set alt for ofte, at pengene forsvinder i kommunekassen og bliver brugt på alt muligt andet.

Når byrådets politikere til efteråret skal aftale Aarhus Kommunes budget for 2019, håber jeg, at politikerne og ikke mindst borgmesteren vil prioritere rigtigt i kommunen og sørge for, at især ældreområdet ikke skal spare. Borgmesteren bør holdes op på, at ældre skal have en værdig pleje og omsorg, og det kan vi ikke, hvis vi igen og igen effektiviserer og sparer. Måske borgmesteren bare giver de ældre et kantslag.

Læserbrev: Får de ældre et håndslag eller kantslag fra borgmesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce