Læserbrev: Fuld tilgængelighed til letbanen for alle


Læserbrev: Fuld tilgængelighed til letbanen for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Handicaprådet i Odder v/ formand Hanne Westergaard
Billede
Læserbrev. 

Åbent brev til Aarhus Letbane I/S vedrørende tilgængelighed:

Handicaprådet i Odder anmoder indtrængende Aarhus Letbane om, at alle stoppesteder mellem Odder og Grenaa gøres fuldt tilgængelig nu, så det bliver muligt for kørestolsbrugere, folk med rollator, klapvogne m.v. at gøre brug af letbanen i fuldt omfang.

For en del år siden påviste Ole Lauth (daværende forstander for Egmont Højskolen i Hou, red.) sammen med et par elever fra Egmont Højskolen, der var kørestolsbrugere, at Odderbanen ikke kunne benyttes af mennesker i kørestol. Ole Lauth fik den besked, at når letbanen kom i gang, var det problem løst.

Letbanen har promoveret sig igennem længere tid ved at oplyse, at letbanen ville være fuldt tilgængelig - for ALLE.

I Letbaneudvalget for tilgængelighed, hvor Handicaprådets repræsentant var Ejvind Mortensen, fik de at vide, at der vil blive fuld tilgængelighed. Ejvind har oplyst, at han ikke havde kunnet drømme om at spørge teknikerne om, hvornår der var fuld tilgængelighed. Han tog som givet, at tilgængeligheden var på plads, når letbanen kom i drift.

Nu viser det sig, at der er 15 stoppesteder mellem Odder og Grenaa, hvor der ikke er fuld tilgængelighed. Og det grelleste sted er Beder med et gab mellem tog og perron på over 20 centimeter.

I udvalget for tilgængelighed har udvalgsmedlemmerne fået at vide, at Midttrafik nu vil nedsætte en 'fokusgruppe', og gruppen skal i 2019 indstille til letbanen, hvordan tilgængeligheden kan løses, hvorefter letbanen overvejer løsningen. Det minder om en syltekrukke. Der skal bare, som det er blevet lovet, være fuld tilgængelighed på alle stoppesteder. Hvor svært kan det være?

På det sidste møde i Tilgængelighedsudvalget meddelte teknikerne, jf. referatet af 21. august 2018, at der kan laves midlertidige løsninger på forskellig måde, eksempelvis "med brug af mobile ramper, assistance fra letbaneføreren eller en kørselsordning".

Handicaprådet i Odder håber, at letbanen vil sætte alt ind på, at en midlertidig løsning med en mobilrampe og assistance fra letbaneføreren gennemføres NU MED DET SAMME, og at letbanen fremskynder en permanent løsning så hurtigt som overhovedet mulig. Man skulle jo synes, at teknikerne har haft tid nok tid at løse problemet.

Læserbrev: Fuld tilgængelighed til letbanen for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce