Læserbrev: Grill-os fylder luften i midtbyen


Læserbrev: Grill-os fylder luften i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peder Bøcher, Christiansgade 8, 4., Aarhus C
Kim Haugaard
Læserbrev. 

Kære med-århusianere. Hermed et bekymret opråb. Jeg er bekymret over mængden af røg og os i midtbyen, som opstår hver eftermiddag og aften, når byens restauranter fyrer op i deres kraftige grilludstyr.

Jeg bor i Christiansgade og oplever ofte, at hele kvarteret omkring Christiansgade og Mørks Gade er indhyllet i røg og os. Det lugter fælt af "flammestegte burgere" og deslige, og man har en tydelig fornemmelse af, at luften er fyldt med partikler og dermed meget usund at indånde. Hvis man ikke er forsigtig med at holde vinduerne lukkede til sin lejlighed, kommer lugten sågar snigende indendørs.

Der er gennem tiden brugt mange ressourcer på at komme diverse luftforureningskilder fra industri, brændeovne og dieselbiler til livs. Industriskorstene skal have filter og bygges op i en vis højde, og dieselbiler skal være udstyret med dyre partikelfiltre og katalysatorer. I mange europæiske byer er man endda begyndt at forbyde dieselbiler. Årsagen er, at partikler i udstødningen er en af de helt store årsager til flere kræftformer, herunder især lungekræft. Det gælder også andre røgudledende kilder. Senest har man således igen sat fokus på private brændeovne, hvor regeringen nu foreslår, at ældre ovne skiftes ud ved bolighandel, vistnok med tilskud fra staten, for at nedsætte luftforureningen fra disse over land og by.

Jeg undrer mig over, at topmoderne restauranter i Aarhus midtby kan få lov at sende tykke kaskader af røg og os ud i byens gader. Jeg er sikker på, at hvis luftkvaliteten blev målt omkring aftenstid i Aarhus C, ville forureningsindekset stige op i det røde felt.

Mit håb er derfor at kunne sætte gang i en debat, så vores lokalpolitikere kan blive opmærksomme på problemet. Det ville være betryggende for beboere og andre, som jævnligt færdes i Aarhus midtby, om vi kunne få målt forureningsniveauet flere steder i midtbyen, så problemet kan blive belyst. Jeg vil personligt mene, at der bør gøres noget for at fjerne denne restaurantudstødning, og at det kun kan gå for langsomt.

Læserbrev: Grill-os fylder luften i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce