Læserbrev: Her er nogle 'håndfaste' forslag til renere gader i Aarhus


Læserbrev: Her er nogle 'håndfaste' forslag til renere gader i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arne Robert Ulvestad og Susanne Backer, Marstrandsgade 30, 2. th., Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Vi har glædet os til at flytte til storbyen - og her er dejligt i Aarhus og mange muligheder og tilbud. Men medaljen har en bagside; gaderne flyder med mange slags affald. Der er emballage og madrester ud for byens mange 'fast-food'-restauranter og i for længst overfyldte skraldespande.

Den manglende regn har også afsløret alle de cigaretskod, der bliver smidt, og som normalt ville blive skyllet væk med regnen. Og så er der uafhentet storskrald.

Chefen for byens affaldsselskab opfordrer her i Stiftstidende til, at alle skal tage mere ansvar. Her er nogle mere 'håndfaste' forslag:

Hvis ikke vejloven allerede giver hjemmel til at pålægge alle butiksindehavere og ejendomsejere at holde fortovet ud for butik/ejendom, så må byrådet stille krav. De mange parkeringsvagter, der allerede færdes i byen, kunne få til opgave også at holde opsyn med, om butiksindehavere og ejendomsejere rent faktisk holder fortovet rent. Der skal udstedes bøder, hvis ikke butiks-/ejendomsejeren efter passende påmindelser kan finde ud af at holde fortovet rent for affald.

I forbindelse med større arrangementer skal arrangørerne pålægges en afgift eller alternativt indgå aftale med professionelle renovatører, så det sikres, at byen holdes ren under og efter et arrangement.

Storskrald er et kapitel for sig. Vi har slået os ned i et hjørne af byen, hvor der bor mange unge mennesker, og her i sommermånederne har der været mange ind- og udflytninger. I forbindelse med flytninger bliver der efterladt en del brugt møblement og andet på gaderne. Meningen er, at man ved behov skal meddele Affald/Varme, at man har behov for at få hentet sit storskrald. Det ser ud til, at rigtigt mange ikke er klar over, at man rent faktisk skal bede om få hentet sit storskrald, for vi kan observere affald, der har stået mere end 10 dage uden at blive afhentet. Måske der er behov for en oplysningskampagne særligt målrettet unge tilflyttere?

Rigtig meget af storskraldet - særligt madrasser og skabe - kommer fra IKEA. Måske Aarhus Kommune kunne indgå et samarbejde med IKEA om, hvordan man sammen kan løse problemerne med brugte møbler, der ender som uafhentet storskrald?

Ingen har på langt sigt interesse i, at byen, og den måde byen bruges på, udvikler sig på en måde, så man ikke har lyst til at bo her, eller så turisterne og andre gæster rejser fra Aarhus med mindet om "en dejlig by og en god oplevelse, men hold op, hvor er der beskidt!"

Læserbrev: Her er nogle 'håndfaste' forslag til renere gader i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce