Læserbrev: Holder borgmesteren ord denne gang og siger 'Stop social dumping'?


Læserbrev: Holder borgmesteren ord denne gang og siger 'Stop social dumping'?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Eliasen, gruppeformand for Anlæg- og byggegruppen, 3F Aarhus Rymarken, Rymarken 4, Aarhus V
Billede
Læserbrev. 

Vi vil se andet end ord på papir, vi vil se handling mod mafia-infiltrering og social dumping!

Endelig synes der at være en vis opmærksomhed på de alvorlige problemer med mafia-infiltrering og social dumping, som 3F Anlæg- og byggegruppen har kæmpet en hård og lang kamp imod. Det gælder vores fremtidige arbejdsmarked og anstændighed overfor det arbejdende folk.

Vi har længe følt, at vi har stået alene i den kamp. Viljen til at støtte os i kampen har været begrænset - selv da vi allerede i 2017 gjorde opmærksom på de problemer, vi opdagede ved letbaneetableringen. Dengang var beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard hurtige med udtalelser om, at det var uacceptable tilstande.

Men der skulle gå over et helt år (!), før Aarhus Kommune reagerede på Enhedslistens forslag om at sætte ind mod mafia-relaterede virksomheder og social dumping.

4. februar bragte programmet Afsløret (DR1) udsendelsen "Slaverne i byggebranchen", og få dage forinden på byrådsmødet (30. januar 2019) i Aarhus Byråd gav borgmester Jacob Bundsgaard udtryk for, at man vil se nærmere på det forslag om mere effektiv kontrol ved udbud, som 3F Anlæg- og byggegruppen har præsenteret ved foretræde. Vi venter i spænding på svar, om hvorvidt vores forslag kan indføres i udbudspolitikken. Det har vi gjort i noget tid efterhånden.

Men vi kan allerede nu sige, at det ikke nytter noget, hvis man kun vil lade et eksternt firma lave kontroller én gang om året. Det er et alvorligt problem for vores nutid og fremtid. Derfor er kommunen nødt til at afsætte folk til at udføre løbende kontroller. Særligt - lært af skade, når det gælder italienske firmaer - er det vigtigt at kontrollere, hvorvidt de er kendt af de italienske myndigheder.

Vi forventer, at der endelig sker en seriøs indsats overfor problemerne, og at vi bliver inddraget i den indsats. Der er brug for andet end ord på papir - der er brug for handling.

Læserbrev: Holder borgmesteren ord denne gang og siger 'Stop social dumping'?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce