Læserbrev: Hvad under vi danskere egentlig hinanden?


Læserbrev: Hvad under vi danskere egentlig hinanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Britt Hermannsen, Kriegersvej 19, stuen, Aarhus C.
Billede
Læserbrev. 

Jeg har lige for nylig læst en artikel i en avis, hvor Anders Samuelsen bekymrer sig over, at der er nogle fra oppositionen, der tilsyneladende ikke under de rige at blive rigere. Han taler om jalousi. Om ikke at unde andre det gode. Jeg får selv førtidspension og skal heraf betale knap 6000 kroner hver måned for at få handicaphjælp. Derudover har jeg en del nødvendige faste udgifter, så jeg lever faktisk som fattig. Men jeg under alle at have alt, hvad de ønsker sig.

Hvis krisen er ovre, og Danmark er et rigt land, så ser jeg problemet som omhandlende noget ganske andet. Jeg synes, det ser ud til, at mange, som har deres på det tørre, og som kan købe, hvad de vil for penge, også helbredshjælp og rengøring osv., ikke under de svage et værdigt liv!

Hvornår holdt danskerne op med at tale om livskvalitet? Da jeg var barn i 1970-80'erne, var tonen faktisk en anden. Man sagde oftere noget om, hvad mennesker behøver for at have et værdigt og godt liv, og at det er vigtigt, at vi alle her i landet er med i fællesskabet. Det er vigtigt for fællesskabet, ikke kun for den enkelte.

I dag griner folk lidt medfølende, hvis man spørger på kommunen om livskvalitet. De skal spare, siger de, og jeg oplever efterhånden så store forringelser på velfærdsområdet, at det er helt sørgeligt. Hvorfor ikke unde de ældre et bad hver dag? Eller hvorfor ikke unde alle mennesker med handicap at få mulighed for at komme ud af deres hjem dagligt eller blot mere end tre timer ugentligt, hvis de har en ledsagerordning?

Jeg synes, det skulle med i debatten om, at vi skal unde hinanden det godt. Vi skal ikke kun give efter "fortjeneste", hvis man derved mener, at folk skal kunne arbejde og være raske for at fortjene et godt liv. Jeg under os alle et godt og værdigt liv med livskvalitet!

Læserbrev: Hvad under vi danskere egentlig hinanden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce