Læserbrev: Hvor bliver borgerne vildført om kulturhovedstaden


Læserbrev: Hvor bliver borgerne vildført om kulturhovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Per Hovgaard, Niels Bohrs Vej 28, Viby J.
Billede
Læserbrev. 

Det har været som at slå vand på en gås, når man forsøgte at råbe borgerne op og få dem til at sætte spørgsmålstegn ved de tal, som de har fået smækket i synet de sidste syv-otte år om den berigelse, det ville være og blev for Aarhus, at byen blev europæisk kulturhovedstad i 2017.

7. juni 2018 fremlægger tv-programmet "Detektor" så udtalelser fra flere eksperter om, at de tal, som århusianerne kunne læse og høre om i medierne i april 2018, om, hvilket fantastisk år det havde været for Aarhus at være Kulturhovedstad 2017, ikke holder.

Tallene og rapporten, som der henvises til, der ikke holder, blev offentliggjort i april 2018 og beskrev den kæmpe succes, det havde været for Aarhus at være Kulturhovedstad 2017. Det var tal, konsulent- og ingeniørfirmaet Cowi A/S havde fundet frem til, og rapporten var bestilt og betalt af Fonden Aarhus 2017, der har borgmester Jacob Bundsgaard (S) som formand. Dagen efter rapporten blev fremlagt, udtalte han sig 24. april 2018 til Stiften under overskriften "Kulturhovedstad leverede varen" om den succes, det havde været for Aarhus at være Kulturhovedstad 2017. Igen var eventyret om "Kejserens nye Klæder" blevet til virkelighed.

Allerede i 2012 lod byrådet i Aarhus sig spænde foran Cowi A/S's udlægninger af, hvilken succes det ville blive for Aarhus at blive valgt som kulturhovedstad i 2017, og i en dengang bestilt rapport af daværende kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) kunne borgerne læse om, hvilken kæmpe succes det ville blive for Aarhus både turistmæssigt, jobmæssigt og økonomisk, og pudsigt er det, at de dengang i 2012 bragte tal af Cowi A/S matcher de tal, som Cowi A/S oplyser i deres rapport seks år senere, i april 2018, og efter afholdelsen af Kulturhovedstad 2017.

Men antallet af turistovernatninger i Aarhus er massivt overvurderet i rapporten, fastslår eksperterne (jeg vil kalde tallene utroværdige), men selvfølgelig ønsker Jacob Bundsgaard ikke at kommentere overfor Detektor.

Hvor bliver borgerne i Aarhus vildført helt utilstedeligt, og utroligt at det sker, uden at nogen bliver draget til ansvar.

Læserbrev: Hvor bliver borgerne vildført om kulturhovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce