Læserbrev: Hvor er næstekærligheden til de udsatte borgere?


Læserbrev: Hvor er næstekærligheden til de udsatte borgere?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jesper Park van der Schaft, tidligere socialt udsat borger i Aarhus, Dannebrogsgade 21B, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Højrefløjen, så som DF og Venstre, i dansk politik siger, at Danmark er et kristent land. I uge 14 fjernede Teknik og Miljø i Aarhus med en Venstre-rådmand i spidsen buskurene på Klostertorv, fordi udsatte borgere, som alkoholikere og hjemløse, brugte nogle af buskurene som deres opholdssted, samtidig med at der har været klager fra forretningerne omkring Klostertorv. Og som Claus Broberg, restauratør hos Canblau, udtaler sig til Århus Stiftstidende 6. april: "Når det regner, er det ikke fru Hansen, som får ly fra uvejret. Busskurene forbedrer desværre muligheden for, at klientellet på Klostertorv kan fortsætte festen i tørvejr, og det skræmmer naturligvis buspassagererne væk og ud i regnen."

Nu har jeg både ventet på bussen og gået forbi de udsatte borgere på Klostertorv - også når det regnede. Og jeg har overhovedet ikke set, at alle de fire buskure, som nu er væk, blev benyttet af de udsatte borgere. Ja de har brugt en eller to buskure, men aldrig brugt alle fire buskure på en gang. Så Claus Broberg overdriver i den grad.

Samtidig med at der har været strid om udsatte borgere på Klostertorv, så vil beboerne i Åparken ikke have, at der kommer et hellested for de udsatte borgere, fordi deres bygninger vil falde i værdi.

Undskyld mig, men hvor skal de udsatte borgere være henne? Og hvor er næstekærligheden til vores udsatte borgere, når nu højrefløjen beskriver, at Danmark er et kristent land? For med den modstand, der er imod de udsatte borgere, så kan de være ingen steder. Der er ca. 700 hjemløse og mange funktionelle hjemløse i Aarhus Kommune, og så kan der ikke være plads på Værestedet, Kirkens Korshærs varmestue og de herberger, der er i Aarhus Kommune. Derfor er der altså nogle, som bor på gaden.

Det "sjove" er, at hvis det er unge studerende, som er skide fulde på Klostortorv, efter de har besøgt diverse barer/diskoteker i byen, og opfører sig "åndssvagt", så bliver der ikke gjort noget. For "de er jo ikke udsatte mennesker, og de skal lov til at have det sjovt". Ja, sådan har jeg fået at vide af flere mennesker på Klostertorv. Så igen, hvor er næstekærligheden til vores udsatte borgere, når unge studerende kan få lov til at være "åndssvage" i fuldskab, men ikke udsatte borgere?!

Læserbrev: Hvor er næstekærligheden til de udsatte borgere?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce