Læserbrev: Hvorfor så bange for byudvikling?


Læserbrev: Hvorfor så bange for byudvikling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ole V. Christiansen, formand for LO Aarhus
Billede
Læserbrev. 

Når man åbner avisen, får man indtryk af, at Aarhus er ved at blive ødelagt.

Man må ikke bygge højt. Man må ikke grave en tunnel. Man må ikke have store armbevægelser på Aarhus Ø. Man må ikke bygge højt. Man må ikke nytænke Bruuns Bro, så vi kan elektrificere jernbanen. Man må ikke lave flere letbanestrækninger, da masterne er grimme. Man må ikke bygge højt. Man må ikke udvide lystbådehavnen og etablere rekreativt område på Tangkrogen, da det ødelægger nogens udsigt. Og man må for alt i verden ikke bygge højt.

Faktisk må man helst ikke bygge noget som helst i Aarhus. Vi skal holde nallerne væk. Men hvorfor er vi så bange for udviklingen af vores by? Mange af de bygninger og steder i Aarhus, som vi alle holder så meget af, er jo rent faktisk blevet til, fordi flere visionære og fremsynede mennesker gennem tiden har haft modet til at udvikle Danmarks bedste by. Fritlægningen af åen, Aarhus Rådhus og Aros er alle eksempler på bygningsværker og anlægsprojekter, som i sin tid vakte folkelig modstand. I dag er det store varemærker for vores by.

Kendsgerningen er, at vi bliver flere og flere århusianere. Prognoserne røber, at vi bliver 4.800 flere borgere om året. Det svarer til, at Aarhus hvert år skal finde plads til et ekstra bysamfund på størrelse med Mårslet. Den lader vi lige stå. Det er immervæk mange mennesker. Derfor bliver vi nødt til at bygge flere boliger - boliger, som almindelige mennesker har råd til at betale. Og vi bliver nødt til at bygge i højden. Vi kan ikke udelukkende udstykke nye grunde og placere folk i parcelhuse. Der skal være i balance i boligbyggeriet.

Ikke nok med, at der skal være nok boliger til de mange nye medborgere, så er Aarhus også et tilløbsstykke for nye virksomheder. Dem skal vi tage imod med åbne arme. De er med til at skabe arbejdspladser og vækst i byen. Derfor forstår jeg heller ikke modstanden mod højhusene i al almindelighed. Vi bliver nødt til at finde nye løsninger, hvis vi alle skal være her.

Mange har en mening om højhusene, og der bliver brugt en skarp retorik. Senest beskrev en arkitekt i Århus Stiftstidende højhusene i Aarhus som grimme, uinteressante og fejplacerede . Paradoksalt nok står selvsamme arkitekt bag Mengel Tower i krydset ved Nørreport. Jeg vil dog ikke forholde mig til, om netop dette højhusbyggeri er grimt, uinteressant og fejlplaceret.

I et debatindlæg i en konkurrerende avis beskrev skribenten - en anden arkitekt - med dommedagsretorik, at man med højhuspolitikken 'åbnede for byens ødelæggelse'. Jeg vil tillade mig at se lidt mere lyst på tingene. Og jeg vil meget gerne tilbyde læserne af denne avis en alternativ vinkling: Byudvikling er en gevinst for vores by.

Lad os bygge gode, flotte højhuse til vores nye arbejdspladser. Lad os komme i gang med byggeriet af en Marselistunnel til gavn for både hverdagstrafikanter og havnevirksomheder. Lad os gå 'all in' og skabe en moderne og smagfuld bydel på Aarhus Ø. Lad os elektrificere jernbanen og lad os få endnu mere letbane. Og lad os få en helt fantastisk strandpark på Tangkrogen til gavn for alle århusianere. Lad os udvikle Aarhus, så vi får en endnu bedre by. Med plads til alle.

Læserbrev: Hvorfor så bange for byudvikling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce