Læserbrev: Indsamling til julehjælp på kontanthjælpsloftet


Læserbrev: Indsamling til julehjælp på kontanthjælpsloftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Joel, Bjergfyrvej 10, 8250 Egå
Billede
Læserbrev. 

I skrivende stund har 11.072 familier i Danmark søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp - 533 af disse familier er fra Aarhus Kommune. Det er rigtig mange mennesker, rigtig mange familier, der ikke har råd til at få noget god julemad og en pakke til børnene. Og erfaringen viser desværre, at der kommer endnu flere.

De sidste fire år har jeg været på strøget i Aarhus sammen med Dansk Folkehjælp for at samle ind til julehjælpen - og mandag eftermiddag står vi der igen. Men på trods af de mange flittige, frivillige indsamlere, og de mange bidrag givet af århusianere, er der lang vej endnu, hvis alle de økonomisk trængte familier skal have en hjælpende hånd til julen.

I 2016 indførte regeringen et kontanthjælpsloft, som øger fattigdommen i Danmark. Det ses tydeligt, da antallet af ansøgninger til julehjælp hos Dansk Folkehjælp blev mere end fordoblet efter indførelsen af kontanthjælpsloftet. På landsplan gik man fra 7.289 ansøgninger i 2015 til hele 15.211 ansøgninger i 2016.

Desværre ser det ikke ud til, at færre har fået brug for hjælp de seneste år. Hos Dansk Folkehjælp forventer man en stigning i ansøgere på mere end ti procent.

I et samfund som vores har vi ikke råd til at lade den stigende ulighed fortsætte. Derfor kæmper jeg og Socialdemokratiet imod regeringens politik, hver gang man sænker skatten for de rigeste, mens man skærer i velfærden - hvilket i særdeleshed rammer de mennesker og familier, som allerede har svært ved at få enderne til at mødes. Ikke mindst i børnefamilierne ønsker vi at sikre mere luft i økonomien. Det må være børnenes tarv, der er trumf i den politiske diskussion, når der skal ryddes op efter fattigdomsydelserne.

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt, men det gør julen også - og der er stadig mange børnefamilier, som mangler hjælp til julen. Derfor er de mange frivillige fra Dansk Folkehjælp i denne tid på gaden, og jeg håber, du vil spæde til, hvis du møder nogle af dem. Alle pengene går nemlig direkte videre til at sprede juleglæde hos trængende familier i Smilets By.

Det er der brug for. Der er nemlig ikke megen julehygge i at holde jul på kontanthjælpsloftet.

Læserbrev: Indsamling til julehjælp på kontanthjælpsloftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce