Læserbrev: Intensivt landbrug er klimavenligt


Læserbrev: Intensivt landbrug er klimavenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Lund Christiansen, Alléen 52, Skanderborg
Ekologisk mat_2dec
Læserbrev. 

Niels Jørgen Sørensen (NJS) svarer 3. januar på mit indlæg 29. december, hvori jeg oplyser rådmand Jette Skive (DF) om, at økologi er klimafjendsk. NJS medgiver, at jeg har ret - men dog kun lidt! Og det ændrer ikke ved Danmarks ansvar for at nedbringe CO2-udledningen, formanes der. Nej, det er jo det, der er pointen! Økologi er klimafjendsk, og ikke blot en lille smule. En gruppe internationale forskere tilknyttet Chalmers Teknologiske Universitet i Göteborg har netop konkluderet det - og skåret det ud i pap i en illustration, som ses herunder.

Med tanke for, at klima er de næste mange års største udfordring, bør den tegning blive lige så kendt som billedet Earthrise seen from the Moon, der for 50 år siden for alvor fik mennesker til at beskæftige sig med bæredygtighed.

NJS vil have landbruget indskrænket - men økologi kræver et lang større areal! Økologi betyder mindre skov, og der er brug for mere. Økologi har en markant større CO2-udledning pr. kg produceret afgrøde. Det er ikke fake news, men fakta, som både politikere og forbrugere, Jette Skive og NJS inklusive, må forholde sig til.

Sprøjte"gifte", NJS' ordvalg, udgør i dag markant under én procent af det kemibrug, Danmark har årligt. Realdanias blad Bolius har for nylig påvist, at postevand her til lands kvalitetsmæssigt vinder over butikkernes flaskevand - hver gang. Ingen er nogensinde døde af at drikke postevand i Danmark. Det ubehagelige er, at selv miljøministeren er blevet populist - i ren og skær skræk for vælgerne på Østerbro. Dér-for, og kun derfor, taler han om forbud mod brug af vor tids gennemtestede, miljøskånsomme midler ved boringer.

Jakob Ellemann burde hellere se til forureningen af byjord. Her er grænsen for tilladt indhold af potentielt kræftfremkaldende mikroplast-, olie- og tjærestoffer fra slid af bildæk mod asfalt 4,0 milligram pr. kg jord. Det er 40.000 (fyrre tusinde) gange mere end grænsen på 0,1 mikrogram pesticidrest pr. liter grundvand - der i øvrigt er sat tusinde gange lavere end faregrænsen.

NJS skriver om færre lærker og viber. Økologerne bekæmper ukrudt ved kørsel i marken med strigler, som ødelægger rederne. Økologisk svinehold har dobbelt smågrisedødelighed sammenlignet med det videnbaserede konventionelle landbrug.

NJS er vor tids maskinstormer - og hopper dermed som DF-rådmanden reelt med på Trumps kulenergi-politik med unødig CO2-udledning til følge. Det er det intensive, professionelle landbrug, der bedst løser både miljø- og, ikke mindst, klimaproblemerne.

Læserbrev: Intensivt landbrug er klimavenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce